PONOS ENGLESKOG NOGOMETA FINANCIRAJU – TERORISTI! Bio bi to presedan u svjetskom nogometu

Autor: Dnevno.hr

Drugim mjestom u engleskom Championshipu, nogometaši Sheffield Uniteda izborili su izravan povratak u Premiership sljedeće sezone. Ne moraju se, kao što je to slučaj s Aston Villom i Derbyjem mučiti u dodatnim kvalifikacijama, već u miru mogu početi slagati svoj kadar za sljedeću sezonu.

Ipak, otkrilo se da United možda financiraju teroristi. Jedan od suvlasnika kluba je “sumnjiv”, povezuje ga se s rođacima najpoznatijeg svjetskog zlikovca – Osame bin Ladena. Njegovi rođaci pomogli su klubu s tri milijuna funti “pozajmice” koja nikad nije trebala biti vraćena, piše britanski Telegraph.

Inače, trzavice oko udjela vlasništva nad klubom pojavile su se između njegovih suvlasnika. Prvi je Kevin McCabe, a drugi saudijski princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud. McCabeov zapravo optužuje saudijskog princa da je “prao novac za islamske ekstremiste”, dok Abdullahov odvjetnik Barrister Gledhill tvrdi da je i sam McCabe znao da je iznos uplaćen te da to može dokazati.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.