Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ponedjeljak je ključni dan za Dinamo, navijači su ovo dugo čekali

Autor: Dnevno GIŠ

Promjene u načinu upravljanja u Dinamu su u punom jeku, a jedan od važnijih sastanaka Izvršnog odbora Dinama zakazan je u ponedjeljak u 17 sati, a prema predloženom dnevnom redu glavna tema bit će novi Statut.

Novi Statut Dinama već je lomio mnoga koplja, a predsjednik kluba Mirko Barišić obećao je navijačima kako će novi staut biti drugačiji i demokratičniji nego ovaj do sada.


Statut o kojem će se raspravljati u ponedjeljak 6. studenog izradila je Radna skupina na čelu s profesorom Vladimirom Gašparovićem, uglednim zagrebačkim liječnikom, a u njoj su se nalazili pravnici, odvjetnici i drugi stručnjaci. To je tijelo jednoglasno usvojilo prijedlog Statuta, ali nije se našao na dnevnom redu prošle Skupštine.

Sve je moguće

Predsjednik Dinama Mirko Barišić na upit oko novog Statuta dao je odgovor Sportskim novostima:

“Prema starom Statutu Dinama, Izvršni odbor može prihvatiti prijedlog Radne skupine i predložiti takav Statut, međutim ima ga pravo i obraditi, doraditi, ali i odbaciti. O tome će biti riječi na sjednici”, odgovorio je Barišić i komentirao kritike dijela Izvršnog odbora kojima smeta prijedlog kako bi skoro pola Skupštine činili zastupnici koje bi izabrali članovi kluba na izborima i pritom bi samo jedna lista, koja dobije najviše glasova, imala svih 28 mjesta.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Ne, jedini prijedlog o kojem ćemo raspravljati je onaj koji je dala Radna skupina”, rekao je Barišić, i znakovito odgovorio je li moguće da će Statut biti prihvaćen i u nekom izmijenjenom obliku: “Sve je moguće”, izjavio je Barišić.

Mamić ga je žestoko ponizio, ali mu je ovaj onda izbio milijun eura
U ponedjeljak bi trebao biti izglasan prijedlog Statuta koji će biti poslan Skupštini na usvajanje, koja je najavljena za prosinac, dok bu Izborna Skupština trebala biti u ožujku.

 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.