POLJUD JE NIŠTA ZA NJIH: Nacistički simboli i vijci na utakmici danskog i njemačkog kluba!

Autor: I.K.

Za razliku od Poljuda, gdje je gotovo sigurno riječ o namjernoj podvali neke navijačke skupine kako bi se naštetilo HNS-u, u ovom slučaju riječ je o pravom nacizmu.

Njemački drugoligaš St. Pauli u sklopu priprema je gostovao kod danskog trećeligaša BK Frema ove nedjelje. No, ova prijateljska utakmica imala je posebnu uvertiru noć prije. Nepoznati počinitelji provalili su na stadion sprejajući nacističke simbole i poruke, a igralište su zasuli vijcima i čavlima.

Navijače oba kluba taj pokušaj nije začudio, s obzirom da su poznati kao socijalistički klubovi, koji mahom podržavaju ljevičare. Dapače, upravo su navijači oba kluba iz svog džepa skupili 25 tisuća eura kako bi se ova utakmica odigrala s obzirom da oba kluba imaju socijalistički pedigre. Shvativši da je igralište u neredu, navijači su pomogli u čišćenju travnjaka od brojnih vijaka i čavala.

Za razliku od Poljuda, gdje je gotovo sigurno riječ o namjernoj podvali neke navijačke skupine kako bi se naštetilo HNS-u, u ovom slučaju riječ je o pravom nacizmu. Kao što smo i pisali, nacizam je puno rašireniji u razvijenijim zemljama od Hrvatske u kojoj zapravo i ne postoji.

st-pauli-nails3

st-pauli-frem-match

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.