Ilustracija/Pixabay

POLICIJA KUCA NA VRATA ILEGALNIM PRIJENOSIMA: Upadaju u kuće kako bi zaustavili kriminal

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Već godinama Hrvati na ilegalan i besplatan način gledaju filmove, serije te utakmice svih liga svijeta te europskih natjecanja. U Velikoj Britaniji su tome odlučili stati na kraj.

Policija je uhitila vodeće ljude za ilegalne prijenose u državi te su najavili da će kucati na vrata tisućama ljudi koji su ilegalno gledali. West Merica Police se pohvalila da će na takav način razbiti organizirani kriminal.

Zarađivali su od preplata po sezoni i plaćanja po jednoj utakmici. Policija je surađivala sa svojim suradnicima koji otkrivaju zločine vezane uz “piratstvo” na internetu.

Građani ogorčeni

U 2021. dvojica Britanaca su već bili osuđeni zbog gledanja i  prijenosa na 16 mjeseci zatvora. Od ovih uhićenja najviše su profitirali TV kuće koje prenose Premier ligu, a to su: Sky Sport i BT sport.

 

Na ove su vrlo su ogorčeni građani. Smatraju da u državi ima puno većih problema poput nasilja na ulici prije svega tu misle na nedavne incidente koji se tiču pucnjave i napada nožem.

“Nije ni čudo da su ovo radili kada su TV kuće i njihova preplata preskupe” samo je jedan od komentara građana te smatraju da treba uhititi TV kuće.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.