Screenshot: Nova TV

Pogledajte snimku akcije huligana prije utakmice u Osijeku, Hrvatskoj prijeti teška kazna

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska je pred izglednom kaznom zbog novih incidenata na tribinama, ovog puta zbog pjevanja ustaških budnica za vrijeme utakmice protiv Turske u Opus Areni u Osijeku, a odjeknuo je i slučaj u kojem se odvijala noćna operacija s ciljem da se na stadionu postavi transparent s ustaškim ‘U’, kao i s prekriženim HNS, s takvom porukom za Hrvatski nogometni savez.

Nova TV objavila je novu snimku koja pokazuje akciju usred noći.

Snimku pogledajte – ovdje.

Snimljen muškarac u crnom

Na snimci se vidi muškarac odjeven u crno, a sa sobom ima i bijelu tkaninu i prilazi ogradi. Potom razvlači transparent, a na njemu se razaznaje slovo ‘U’, nakon čega se neko vrijeme još ondje zadržava.

Nakon što čovjek odjeven u crno odlazi, nepunu minutu kasnije na snimci se pojavljuje jedan, a potom i drugi zaštitar. Jedan od njih dvojice zastaje kod transparenta, a potom drugi na romobilu odlazi putem kojim je otišao i muškarac koji je postavio ovaj transparent.

‘Nadali smo se da ćemo nešto naučiti’

Novi skandal zbog kojeg prijeti kazna komentirao je Jurica Jurjević, prvi čovjek osiguranja u Hrvatskom nogometnom savezu. Hrvatskoj nakon ovog prijeti teška kazna, djelomično ili možda potpuno zatvaranje tribina u sljedećoj domaćoj utakmici Vatrenih.

“Nakon odluke koju smo dobili i dopuštena nam je puna Opus Arena, nadali smo se da ćemo nešto naučiti iz te lekcije. Ipak, ispred nas je dug proces do onog što svi želimo”, rekao je Jurjević u Dnevniku Nove TV.
“Pozicija Saveza nije provlačenje ili sukobljavanje s FARE-om ili s UEFA-om. To što imamo su širi društveni problemi”, dodao je.

Pogledajte sramotnu noćnu operaciju protiv Vatrenih, spriječena diverzija navijača
Komentirao je i snimku koju je objavila Nova TV.

“Surađujemo s policijom od početka priprema. Zahvalan sam policiji na svemu što radi, kao i zaštitarima koji su spriječili veći incident od ovoga”, kazao je Jurjević.

“Ne znam zašto se šalju takve poruke, ne vjerujem da su samo poruke za HNS”, smatra.

“Mi smo samo nogometni savez, teško mi je odgovoriti na pitanje koji su motivi. Ne bih htio govoriti o nekoj navijačkoj skupini, da usmjerim prst prema nekome, to ne želim napraviti”, nastavio je HNS-ov prvi čovjek za sigurnost.

“Ovo narušava ugled cijele Hrvatske, a mislim da se možemo složiti da nema većeg ‘brenda’ od hrvatske reprezentacije”, dodao je Jurjević.

“Kada pričamo o državi, imamo s policijom suradnju koja je sjajna, a izvan tih okvira ne bih volio izlaziti”, zaključio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.