Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

PLENKOVIĆ ODABRAO ZANIMLJIVOG SUPUTNIKA ZA KATAR! Evo s kim će premijer bodriti Vatrene u ključnoj utakmici

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nekoliko dana nakon što je hrvatsku reprezentaciju s tribina u Katru pratio Zoran Milanović, predsjednika Republike sada prati i Andrej Plenković. Predsjednik Vlade sprema se za put i za gledanje Vatrenih na stadionu Al Janoub u Al Wakrahu, u utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Japana.

Podsjetimo, susret počinje sutra u 16 sati po našem vremenu, a Plenković će imati i obiteljsku pratnju s obzirom na to da je najavljeno da će u Katar ići i njegov sin Mario, kako je za Hinu otkrio glasnogovornik Vlade Marko Milić. Bit će to, tako, vesela prigoda za praćenje velike utakmice Vatrenih za premijera, ali i za sina.

Predsjednik Vlade RH prihvatio je službeni poziv svojeg katarskog kolege Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija za posjet zemlji domaćinu SP-a.

Uz Plenkovića, na utakmicu u Al Wakrahu odlaze i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

‘Vjerujemo u nove vrhunske rezultate’

“Još jedan prolazak grupne faze hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u veliki je uspjeh za hrvatski sport u cijelosti. Vjerujemo da će Vatreni nastaviti s vrhunskim rezultatima, na ponos i oduševljenje cijele Hrvatske”, dodao je glasnogovornik Vlade Marko Milić najavljujući Plenkovićev odlazak u Katar.

Podsjetimo, Zoran Milanović pratio je Hrvatsku u posljednjoj utakmici prvog kruga protiv Belgije, kada se igralo na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu. Vatreni su u susretu bez golova osigurali ulazak u osminu finala s drugog mjesta u svojoj skupini, a potom su doznali da ih u borbi za četvrtfinale čeka Japan koji je iznenadio dolaskom do prve pozicije u svojoj grupi, ispred Španjolske i Njemačke.

U Katru je otprije i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica, koja se već danima u zemlji domaćinu SP-a druži i s drugim navijačima Vatrenih…




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.