Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

PJESMA JUNAKA DERBIJA ODJEKNULA I U SRBIJI: Piše se o njemu, u prvom planu su ove riječi!

Autor: I.K.

Hajduk je jučer u najvećem hrvatskom derbiju na Maksimiru s 2:0 slavio protiv Dinama, a u pobjedi gostiju je vrlo veliku ulogu imao Marko Livaja, koji je u 60. minuti zabio prvi gol na utakmici, a u sudačkoj nadoknadi asistirao je Emiru Sahitiju za završni rezultat susreta.

Livajina golema uloga u igri Hajduka je već dobro poznata. Poslije derbija se na gostujućoj strani puno pričalo o hrvatskom reprezentativcu, a osim njegove sjajne igre, jedna od tema razgovora bila je i proslava nakon pobjede splitskih Bijelih.

Potekla je pjesma u kojoj je u prvom planu bio Dinamo, a ta priča privukla je pozornost i u Srbiji.

Slavlje s navijačima

Slaveći s navijačima, Livaja se priključio pjevanju stihova – ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to’.

Uz video koji je objavio Dalmatinski portal, portal Mondo približio je kako je izgledala proslava najboljeg Hajdukovog igrača s navijačima. Scena slavlja dogodila se po povratku Hajdukove momčadi u Split, s dočekom i pozdravom koji su priredili navijači Bijelih.

Livaja ima prošlost s Dinamom

Uz prikaz slavlja, Mondo piše da je Hajduk ove sezone moćniji nego u prošlima, a sada je stigla i pobjeda u derbiju, što je posljednjih godina bila rijetkost.

Srpski portal objavio je i kako izgleda Livajina povijest s Dinamom. Ona uključuje i svojedobnu epizodu dok je danas 28-godišnji hrvatski reprezentativac bio 15-godišnjak, s pozivom koji mu je stigao iz Dinama. No, potom je stigla reakcija Hajduka zbog koje je Livajin nastavak nogometnog puta ipak stigao u mlađim dobnim kategorijama u rodnom Splitu – umjesto odlaska u Zagreb i igranja u mladom uzrastu u dresu zagrebačkih Plavih.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.