PANDEMIJA SRUŠILA VRIJEDNOST KLUBOVIMA: Evo koji je nogometaš prošao najgore

Autor: J.V.H.

Tko je krajem prošle godine mogao i sanjati da će se početkom ove godine čitav svijet, a s njime i sport, probuditi u košmaru koji će prekinuti sportska nadmetanja diljem planete.

Pandemija koronavirusa koja je krenula iz Kine iz koje se proširila na svijet, udarila je i na sferu tržišta i ekonomije, što se uzročno posljedično odrazilo na sport, odnosno nogomet koji neizostavno pripada domeni tržišta.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je da je pandemija korona virusa uzrokovala pad tržišne vrijednosti nogometaša za 28% posto vrijednosti.

Prije epidemije ukupna vrijednost igrača iz pet najjačih europskih liga iznosila je 32.7 milijardi eura, a sada iznosi 23.4 milijarde eura, navodi CIES.

Katalonski div Barcelona čija je vrijednost pala za 31.3% odnosno za čak 366 milijuna eura prošla je najgore, slijede još jedan španjolski velikan, Real Madrid (350 milijuna) i francuski PSG (302 milijuna).

Međutim, ako se gleda najveći gubitak od ukupne vrijednosti pojedinog kluba najlošije je prošao Olympique Marseille čije vrijednost je vrijednost igrača pala za 37.9%, slijede Inter Milan (-35,7%) i Hellas Verona (- 34.3%).

Najmanji gubitak od klubova iz lige petice ima francuski Brest koji bilježi pad od “samo” 16% procijenjenog gubitka vrijednosti igrača.




Nogometaš Manchester Uniteda Francuz Paul Pogba ima najveći pad na tržištu – prije korona virusa je vrijedio 65 milijuna eura, a sada 35 milijuna!

NEVJEROJATNO! Otkriveno zašto su igrači Barcelone odbili smanjenje plaća!




Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.