Photo: Lars Baron/Getty Images

OVO ŠTO SU ONI NAPRAVILI JE NEZABILJEŽENO: Ajaxova europska sezona počela je dok ste još bili na godišnjem…

Autor: Dnevno.hr

U danima dok se u Hrvatskoj još uvelike slavilo svjetsko nogometno srebro, svoj su nogometni put počeli europski “patuljci”. Tu jasno mislimo na klubove koji su se do grupnih faza Lige prvaka i Europske lige probijali kroz brojna kvalifikacijska pretkola.

Još krajem srpnja svoju je ovosezonsku europsku priču počeo i hrvatski prvak Dinamo, ali i jedan od polufinalista Lige prvaka. Tako je, Ajax je do prolaska u skupinu u kojoj je igrao s minhenskim Bayernom morao proći čak tri pretkola najelitnijeg europskog natjecanja. Drugo, treće i četvrto, to jest playoff-rundu. U žrvnju kvalifikacija redom su padali Sturm (2:0, 3:1), Standard Liege (2:2, 3:0) i Dinamo Kijev (3:1, 0:0).

To znači da će Ajax, koji je u Ligi prvaka ove sezone počeo igrati 25. srpnja 2018. u drugom pretkolu, u LP-u iste sezone igrati najmanje polufinale, u kojem je uzvrat 8. svibnja 2019. Gotovo deset mjeseci i 16 utakmica nakon što je krenuo u natjecanje.

Ajax je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je prevalila put od drugog pretkola do polufinala

Ajax je ove sezone u mrtvoj utrci za naslov nizozemskog prvaka s PSV-om, a posljednji puta titulom u zemlji se okitio prije dugih pet godina.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.