Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘OVO NITKO U REGIJI NE RADI KAO DINAMO!’ Poznaje i Zagreb i Srbe, a jednim stavom iznenadio

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Otkako je Hrvatska samostalna, u dresu Dinama su u borbi za domaće trofeje igrali brojni stranci koji su ostavili dublji ili manji trag, a među njima, u argentinskom ‘kontingentu’ na Maksimiru svojedobno je bio Luis Ibanez, lijevi bek koji je kasnije igrao i u dresu Crvene zvezde.

Danas 34-godišnjak, Ibanez je izbliza upoznao i zagrebačkog velikana i srpski nogomet. Sada je još uvijek u Srbiji, član je Grafičara iz Beograda u tamošnjoj drugoligaškoj konkurenciji, a dok je nedavno gostovao u Podcast Inkubatoru, dotaknuo se svojeg pogleda na nogomet s obje strane granice.

Ibanez je pritom jednim stavom i iznenadio. Talent koji postoji u Hrvatskoj i Srbiji stavio je u istu ravan, što je neočekivan pogled ako se sagleda razlika u rezultatima u najjačoj reprezentativnoj konkurenciji.

‘To je ista razina’

“Skoro isti mentalitet, skoro isti sustav igre, to je ista razina”, rekao je Ibanez, koji je Dinamo ipak stavio na prvo mjesto među velikanima iz Hrvatske i susjedstva po jednoj stvari.

“Možda se u Dinamu više u prvu momčad guraju djeca nego u Zvezdi”, rekao je 34-godišnji Argentinac, spominjući po čemu zagrebački Plavi odskaču.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli РФК ГРАФИЧАР (@rfkgraficar)

Jedna od tema bila je i regionalna liga koja se u nogometu već niz puta spominjala, no nije zaživjela. Ibanez smatra da bi najjače momčadi iz Hrvatske i susjedstva time profitirale.




“To su klubovi koji možda zaslužuju igrati neku drugu ligu. Sjećam se da se pričalo o regionalnoj ligi dok sam bio u Dinamu, to bi bilo najbolje, svake srijede bi se igrala velika utakmica”, rekao je.

Dotaknuo se i navijačkog dijela priče, s obzirom na to da bi se mogla dogoditi ‘zapaljiva’ atmosfera na tribinama.

“Mislim da ne bi bilo nereda navijača, više to nije bitno kao prije. Ljudi su možda prije išli na stadion napraviti nered, izbaciti nervozu koja se skuplja preko tjedna, ali uz dobro osiguranje ne bi trebalo biti problema”, vjeruje iskusni lijevi bek koji je tijekom karijere igrao za Dinamo i Crvenu zvezdu.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.