Pixsell

OVO ĆE BITI LUDI HNL! Pogled na tablicu govori sve, Dinamo više nije očiti favorit

Autor: J.Č

Trenutna HNL sezona jedna je od najuzbudljivijih u povijesti natjecanja uopće.

Iako je Dinamo po kladionicama i dalje favorit, ove godine uz sebe ima još tri kandidata za titulu, što je proteklih godina rijetko bio slučaj.

Hajduk se u prijelaznom roku pojačao s dosta zvučnih imena, Rijeka ima vrsnog napadača u vidu Josipa Drmića koji je i trenutno najbolji strijelac lige, a tu je i Osijek koji pod vodstvom Nenada Bjelice izgleda kao ozbiljna ekipa koja je spremna za velike stvari.

Borba za titulu

Pogled na trenutno stanje na tablici kaže sljedeće: Osijek je prvi s 34 boda, Rijeka druga s bodom manje, Hajduk treći s 30 bodova, a Dinamo četvrti s 28 bodova, ali i dvije utakmice manje od prve trojke.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Danas u 15.00 je na rasporedu zadnja utakmica 17. kola u kojem Dinamo gostuje kod Šibenika, a tri su kola do zimske stanke te će se prvenstvo nastaviti tek krajem siječnja.

Najlakši raspored do kraja jesenskog dijela prvenstva zasigurno ima Rijeka. Prvotno jer sve tri utakmice igraju na Rujevici. Nadalje, za razliku od ostalih konkurenata, Riječani se ne susreću ni s kim od rivala te redom igraju protiv: Hrvatskog Dragovoljca (18. kolo), Gorice (19. kolo) i Istre (20. kolo).

Osijek u 18. kolu ide u goste u Goricu, 19. kolo igraju u Gradskom vrtu protiv Šibenika, a posljednje kolo jesenskog dijela idu na Poljud, u izravnu bitku s Hajdukom. Posljednji put su na Poljudu osvojili tri boda, nakon velikog preokreta, stoga će Splićani zasigurno tražiti osvetu pred svojim navijačima.




Pixsell

Kad smo već kod Hajduka, njih čeka najteži raspored jer od tri utakmice do kraja, igraju dvije s ekipama iz samog vrha. Tako se već sljedeće kolo na Maksimiru igra najveći hrvatski derbi, onda kolo poslije toga igraju protiv Lokomotive te ih na kraju čeka Osijek na Poljudu.

Dinamo osim s Hajdukom, do kraja igra sa Slaven Belupom i Hrvatskim Dragovoljcem koji su relativno lagani protivnici, uzevši u obzir protivnike ostalih konkurenata.

Uzbudljivi derbiji

Osim tablice na kojoj je velika četvorka ‘zgusnuta’ u šest bodova, uzbudljivost ove HNL sezone može se primjetiti i po derbijima koji su prepuni lijepih pogodaka, poteza, asistencija, ali i preokreta.




Naprimjer, obje ovosezonske utakmice između Rijeke i Dinama završile su rezultatom 3:3. Na Maksimiru je Dinamo dva puta vodio, Rijeka se dva puta vraćala pa na kraju i povela, ali se Dinamo vratio. Još uzbudljivije je bilo na Rujevici. Momčad Gorana Tomića je na poluvremenu vodila 3:0, no zagrebačka momčad pokazala je zavidnu mentalnu snagu te uspjela doći do boda.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Rijeka je dramatične utakmice odigrala i s Hajdukom. Na Poljudu su slavili 2:1,  a na Rujevici su izgubili 3:2 nakon što su imali sve u svojim rukama do 84. minute. Jan Mlakar donio je pobjedu gostima duboko u sudačkoj nadoknadi.

Na utakmicama između Osijeka i Hajduka, također, nije nedostajalo vatrometa. Na Poljudu je Livaja ‘eurogolom’ doveo Bile u vostvo, samo da bi se gosti ekspresno vratili te uzeli sva tri boda, uz ogromne pogreške Lovre Kalinića.

Nitko nije očekivao baš ovoliko usku borbu za naslov, ali bilo je i vrijeme nakon Dinamove dominacije te osvajanja prvenstva s nekoliko desetaka bodova prednosti.

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.