screenshot/ Facebook

Svećenik ‘poludio’ nakon što je Stepinac završio na NDH muralu, to nije sve što ga je iznerviralo

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hercegovina je uvijek bila podijeljenja što se tiče navijanja. Geografski gledano bliže su Hajduku, ali je tamo i veliki broj Dinamovaca jer zbog toga što je Dinamo u bivšoj državi bio najizraženiji klub koji je pokazivao hrvatstvo.

U Stolcu je tako napravljen mural koji je je posvećen Dinamu, Hrvatskoj, ali s granicama za koje se zalagala NDH te grb Herceg-Bosne, a tu je i slika Alojza Stepenica.

Upravo je Stepinac zasmetao Fra Mariju Knezoviću koji smatra da Stepnicu tu nije mjesto. Njega putem Facebooka prati 78 tisuća ljudi, a objasnio je zašto smatra da Blaženi Alojze Stepinac ne bi trebao biti na tom muralu.

Mnogi se ne slažu

“Naime, taj mural sadrži tri komponente: Lik blaženika Alojzija Stepinca, grb hrvatskoga naroda iz BiH i Dinamov grb uronjen u bivše granice hrvatske države (NDH) i tu je još, doduše, dodana Istra, otoci itd” započeo je.

 

NERAZBORIT DINAMOV MURAL. TU STEPINCU NIJE MJESTO!
📌Nije dugo pa pročitajte do kraja!
🔷️Prema javljanjima (nisam osobno…

Objavljuje Fra Mario KnezovićSubota, 23. rujna 2023.
Zatim dodaje: “Korištenje lika blaženika, a nama sveca, Alojzija Stepinca u te navijačke svrhe i u tom kontekstu nije primjeren. Naime, Alojzije Stepinac pripada svima nama bez obzira na navijačke osjećaje i Stepinac nije podržavao tadašnji sustav i model vladavine. On je, to je istina, podržavao pravo Hrvata na svoju državu, ali nije bezuvjetno podržavao vlast – Pavelića. ”

“Stoga, preporučam tim navijačima, iz meni dragoga Stoca, da naprave poseban i još veći mural Dinamu s legalnim grbom kluba, pa i grbom Hrvata iz BiH, ali bez drugih asocijacija i motiva” zaključio je.

Mnogi se ne slažu s njim pa se i povela rasprava u komentarima, ali nitko ne posustaje od svog mišljena. Lik Stepinca uvijek je prisutan na Dinamovom sjeveru kao i na svim gostovanjima Također, brojni kvartovi imaju njegov lik kao mural, a vrlo često je motiv i Torcidi.
Hajduk završio najveći posao u svojoj povijesti: Na Poljud padaju milijuni za ključnu bitku s Dinamom

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.