Foto:nkosijekscreenhot

OSIJEK DOVEO POJAČANJE IZ JUŽNE AMERIKE! Po prvi put HNL travnjacima trčat će igrač iz ove zemlje

Autor: G.I.Š.

Na svojim službenim internetskim stranicama NK Osijek objavio je kako je potpisao ugovor s 19-godišnjim igračem iz Perua Didier Jeanpiere la Torreom.

La Torre je krilni napadač, koji može igrati na obje strane napada, a dolaskom u Osijek je postao prvi peruanski nogometaš u jednom od klubova Prve HNL.

Karijeru je započeo u Alianza Limi, najpoznatijem peruanskom klubu, a u Europi prvo je boravio je u nizozemskom Emmenu, a sada se odlučio za dolazak u Osijek s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Tražio izazov

“Zanimljiv nam je bio jer je u svojoj generaciji, peruanskoj reprezentaciji do 20 godina, najkvalitetniji igrač. Istaknuo se na južnoameričkom prvenstvu do 17 godina”, te je strateg Osijeka otkrio kako je došao u Grad na Dravi:

“Tražio je novi izazov, a mi vjerujemo da se može kvalitetno nametnuti kod nas i postati standardni član naše prve momčadi”, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica koji je ukratko opisao Peruanca:

“Iznimno je hitar i brz, a uz to je i dobar strijelac. Vidim da je dobrog karaktera te je u svakom pogledu velika nada peruanskog nogometa. Vjerujem kako će se brzo i dobro adaptirati na naš klub”, zaključio je Bjelica.




Želi dokazati potencijal

“Jako sam sretan što sam došao u Osijek, vidim da je riječ o ambicioznom klubu i sredini koja je kroz godine razvila mnoge kvalitetne igrače. Osjećam se dobro, sretan sam što ću moći trenirati na visokoj razini i želja mi je nastaviti razvijati svoje igračke kvalitete i pritom pomoći momčadi”, rekao je La Torrea za klupsku stranicu pa nastavio:

“Počeo sam igrati nogomet sa šest godina i brzo prešao u Alianza Limu gdje sam zaigrao i za prvu momčad. Uslijedio je odlazak u Europu, bila mi je velika želja okušati se i na takvoj pozornici, pa sam bio u Nizozemskoj kao igrač Emmena, a sada sam u Osijeku s velikom željom da se nastavim dokazivati i pokažem svoj potencijal”, koji će moć dokazati na proljeće kada će zaigrati na jednoj od svojih najdražih pozicija:




“Volim igrati kao desetka, ali mogu igrati i na oba krila. U čemu sam najbolji? Ne volim govoriti o sebi, ali ako baš moram mislim da sam kvalitetan u igri jedan na jedan. Uz to imam i puno povjerenja u svoj udarac. Ali sve to moram pokazati na travnjaku. Želja mi je što prije doći na razinu ove momčadi i pokazati svoje igračke kvalitete”, zaključio je prvi Peruanac u HNL-u.

 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.