Instagram/Screenshot YouTube

OPTUŽILA BLATTERA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: ‘Bila sam u šoku kada me uhvatio za guzu’

Autor: Bruno Herljević

Dogodilo se to 2013. godine, tvrdi Solo, prilikom dodjele nagrada za najbolje nogometaše za tu godinu.

Slavna američka nogometašica optužila je bivšeg predsjednika FIFA-e, Seppa Blattera, za seksualno uznemiravanje. Dogodilo se to 2013. godine, tvrdi Solo, prilikom dodjele nagrada za najbolje nogometaše za tu godinu.

Čuvarica mreže američke reprezentacije, Solo, tvrdi kako ju je Blatter primio za stražnjicu prije nego što je izašla na pozornicu kako bi dodijelila nagradu svojoj sunarodnjakinji Abby Wambach. Hope Solo je u razgovoru za portugalski Expresso komentirala temu seksualnog uznemiravanja u sportu pa je spomenula neugodan događaj s Blatterom.

“Bilo je to na dodjeli Zlatne lopte, nekoliko trenutaka prije nego što sam izašla na pozornicu. Sepp Blatter me zgrabio za stražnjicu. Seksualno uznemiravanje je postalo normalno. Bila sam šokirana i morala sam se nekako pribrati na brzinu kako bih suigračici dodijelila nagradu. Slavila sam s njom i potpuno joj se posvetila”, izjavila je Solo. Usput je iskoristila priliku i pozvala sportašice da prijavljuju slučajeve poput njenog, a veli da ih u ženskom nogometu ima puno.

Bivši čelnik FIFA-e koji je to mjesto morao napustiti zbog optužbi za korupciju oglasio se preko glasnogovornika i poručio kako su njene optužbe smiješne. Inače, 81-godišnji Blatter započeo je karijeru na čelu odijela za ženski nogomet, a imao je i nekoliko seksisitičkih ispada. Predložio je svojevremeno da nogometašice igraju u kratkim hlačicama, poput odbojkašica, a sve kako bi popularizirao ženski nogomet među muškarcima. Prije nekoliko godina pozdravio je nove članice izvršnog odbora FIFA-e ovim riječim: “Ima li žena u prostoriji? Recite nešto. Kod kuće uvijek pričate, sad možete govoriti i ovdje”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.