Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

ODREĐENE DISCIPLINSKE KAZNE ZA HRVATSKE KLUBOVE; Hajduk mora platiti najviše

Autor: J.Č

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige i Druge HNL, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 8. kola HT Prve lige i četvrtog kola Druge HNL.

S 10 tisuća kuna kažnjen je HNK Hajduk zbog pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača na utakmici Istra – Hajduk. Hajdukovi navijači bili su smješteni na južnoj tribini. U 58. minuti upotrijebili su petardu poslije pogotka, u razdoblju od 73. do 74. minute zapaljene su tri baklje, a od 81. do 82. zapaljeno je čak devet baklji. U teren su ubačene tri baklje i jedna dimna naprava. U 82. minuti dogodio se prekid igre koji je trajao minutu.

Domaćini te utakmice, Istra 1961, kažnjena je s pet tisuća kuna, također zbog pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a).

Aktualni prvak Hrvatske, GNK Dinamo, kažnjen je s pet tisuća kuna zbog korištenja pirotehnike (čl. 67. DP HNS-a). Domaći navijači su tijekom utakmice Dinamo – Šibenik, točnije od 81. do 82. minute, zapalili tri baklje, od kojih je jedna bačena na tartan stazu.

NK Osijek je kažnjen s pet tisuća kuna zbog četiri javne opomene, dvije opomene na klupi te jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a ) na utakmici Lokomotiva – Osijek.

NK Solin kažnjen je s pet tisuća kuna zbog pet javnih opomena (čl. 67. DP HNS-a) na utakmici Osijek II – Solin.

 




 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.