HINA/EPA/YURI KADOBNOV/HANNIBAL HANSCHKE

OD TEZE O ANTIRUSKOJ HISTERIJI DO PRIZNANJA GRIJEHA: Preklinju Putina da pomogne

Autor: Andrija Kačić Karlin

Biti će zanimljivo vidjeti epilog situacije sa zabranom nastupa ruskih sportaša zbog korištenja dopinga, napose kako bi moglo izgledati nastupanje Rusa bez svoje zastave i obilježja. U Rusiji je nakon odluke Antidopinške gencije nastao šok, reagirao je čak i predsjednik Vlade, Dmitrij Medvedev.

„Sve ove odluke ponavljaju se protiv sportaša koji su već bili kažnjeni.. što daje naslutiti da se radi o nastavku proturuske histerije koja je već postala kronična”, rekao je premijer Dmitrij Medvedev kojeg citiraju ruske agencije.

Dijelom je Medvedev i u pravu, ali WADA je odlučila krenuti oštro i pitanje je kako će sve završiti.

Medvedev ide i dalje te „poziva na žalbu„.

”Rusija ima ozbiljni problem dopinga, to će se i riješiti, ali mislim da bi se napa sportska tijela trebala žaliti na odluku Svjetske antidopinške agencije da se Rusija isključi iz velikih sportskih natjecanja sljedeće četiri godine„.

Podsjetimo, Rusiji je zabranjen nastup na Olimpijskim igrama i na svjetskim prvenstvima u nizu sportova u sljedeće četiri godine.

Za čelnika Ruske antidopinške agencije Rusade Jurija Ganusa ta se situacija mogla predvidjeti a šansa da se odluka u žalbenom postupku je nikakva s obzirom na evidentnost ruske krivnje.




“Želim reći da očekujemo od predsjednika (Vladimira Putina) da potakne ozbiljne promjene” u borbi protiv varanja u sportu, rekao je šef Rusade.

Ostaje, međutim, pitanje ruskog ponosa, kako če šefovi ruskog sporta, a i visoka politika prihvatiti da ruske sportaši nastupaju na nekim natjecanjma šod neutralnom zastavom.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.