Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

OBJAŠNJENJE ZAŠTITARA O INCIDENTU NA DERBIJU HAJDUKA I RIJEKE: Nećete vjerovati zašto osiguranje nije zaustavilo huligana

Autor: Bruno Herljević

Torcidaš se u jednom trenutku utakmice odlučio spustiti sa sjeverne tribine Poljuda na teren kako bi se obračunao sa sucem utakmice Zebecom, navijač se prošetao do terena, usput se naoružao vatrogasnom štipaljkom za podizanje baklji i krenuo u 'lov'.

Maskirani huligan s Poljuda već je danima glavna tema gotovo svih sportskih medija u Hrvatskoj. Torcidaš se u jednom trenutku utakmice odlučio spustiti sa sjeverne tribine Poljuda na teren kako bi se obračunao sa sucem utakmice Zebecom, navijač se prošetao do terena, usput se naoružao vatrogasnom štipaljkom za podizanje baklji i krenuo u ‘lov’. Objašnjenje huligana smo čuli i ono je zaista nevjerojatno, čovjek je hladnokrvno izjavio kako je “revoltiran suđenjem, nakon penala, odlučio sići na teren”.

Realno, ni prvi ni zadnji takav slučaj u nogometu, ali obično se navijače kojima pukne film, do te mjere da odluče sići na teren, zaustavi na vrijeme, odnosno, prije nego što naprave ono što su naumili. Ono što je zapravo i gore od samog čina huligana jest to da gotovo tri minute nitko nije reagirao. Procedura je jasna, prvo moraju reagirati zaštitari, a ako ga oni ne uspiju svladati, reagira policija. Navijač je neometano šetao, naoružan štipaljkom, među igračima i proganjao Zebeca, pa se onda odštetao do tribine i pozdravio navijače, a nakon nekog vremena reagirala je policija i mirno ga izvela s terena.

Glavno pitanje nakon utakmice nije bilo zašto je navijač uletio na teren, već zašto, pobogu, nitko od zaštitara nije reagirao? Stigao je odgovor na to pitanje i on je također nevjerojatan.

“Pa nisam lud da nešto poduzimam”, izjavio je jedan od zaštitara na utakmici Hajduka i Rijeke na Poljudu za Splitskidnevnik.rtl.hr.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.