Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVI ČELNIK HAJDUKA POSLAO PORUKE KOJE ĆE ODJEKNUTI! Neke izjave sigurno će izazvati puno polemike

Autor: Matija Majdak

Hajduk napokon ima novog predsjednika, Marina Brbića zamijenio je Lukša Jakobušić, koji se tako nakon godinu dana vraća na Poljud.

Naime, on je od svibnja do studenog prošle godine obavljao funkciju dopredsjednika Bijelih.

“Ponosan sam što sam ovdje. Čestitam na početku Torcidi rođendan, bilo je to spektakularno, moćno. Ali problem je što Hajduk nije moćan. Hvala Marinu Brbiću i kao predsjedniku i kao prijatelju, iz razloga što me ipak on uveo u ovaj svijet. Nisam dugo trajao, ali ta me poveznica dovela ovdje. Hvala mu što je držao klub i u ova globalno teška vremena. Hvala i NO-u na izboru i posebnu predsjedniku Perasoviću koji je vjerovao u mene od samog početka”, započeo je Jakobušić pa otkrio zašto je otišao prvi put:

“Brbić me zvao da mu pomognem osvojiti naslov. I došao sam tu pa otišao. Zbog osobnih problema. Jedno te vrijeme drži adrenalin, ali nakon nekog vremena ti više nije napeto, nije atraktivno. Kad smo izgubili šanse za trofej prevladali su osobni razlozi za odlazak.”

Otkrio je novi predsjednik Hajduka zašto se vratio:

“Želim moćan Hajduk, da mu vratimo dignitet. Najprije kroz funkciju predsjednika, a onda na svim razinama. Nema podjela, potrebno nam je jedinstvo. To mi je bitno. Nije ili jesmo ili nismo. Jesam. Bio sam član Torcide, išao na gostovanja, nisam za govor mržnje. Ali vidjeli smo što Torcida znači. Kada je požar, problem tu su uvijek. Ali to ne znači da sam za govor mržnje. Jesam i za model. Ali svi mi što god mislili volimo Hajduk. To je sukus svega. Ono što se događa je da nas ne poštuju. Ima i do nas, nije i da se i mi sami poštujemo. Rugaju nam se, čak i nekad s pravom. Mi im damo povoda za to. A onda dođe faza da te žale. Čini mi se da smo sad u toj fazi. Imam dojam da bi nam cijela Hrvatska dala trofej samo prestanite kako kažu ‘kmečat’. Imam osjećaj da svima idemo na živce.”

“Znam da nisam bio ni prvi, ni drugi izbor. Ali sam tu. Možda malo dužim, ali idem pomalo. I zbog svojih misli i zbog svega. Gospodin Marin Brbić… Idealni član uprave koji je jako puno napravio za Hajduk, ali se čovjek jako puno umorio od Hajduka. I sada bi i on meni i ja njemu bili opterećenje. On se treba dugo i dobro odmoriti, a onda za ljude kao on uvijek ima mjesta u Hajduku.”




Progovorio je Jakobušić i o Mariju Staniću te Ivanu Kepčiji.

“S Marijom Stanićem se super slažem, slično razmišljamo. Ali volio bih da mi isto objasni kako smo to umjesto drugi postali peti. Ono što je sigurno, savjetnik mi ne treba. Gospodina Kepčiju ne znam. Upoznao sam ga, svi kažu da je izvrstan. Čini se da sve zna. Ali u tom kontekstu, kao što sam govorio o Staniću, govorim i o njemu. Ako odabereš trenera, onda ne ideš na klupu da mu daš podršku. Onda ili jedan nije za trenera, ili onda ovaj drugi nije za sportskog direktora. To mi je nelogično.”

Naš Hajduk?




“Hajduk će reprezentaciji dati punu podršku za igranje na Poljudu. Ali ja neću tada sjediti u loži na Poljudu jer nisam u institucijama HNS-a, niti ću sa ljudima iz HNS-a jesti i piti. Vodit ću računa s kim imam posla, ali institucija je institucija. Ne moramo se voliti, ali moramo smiriti tenzije s HNS-om.”

Navijači žele trofeje…

“Ma osvojit ćemo nešto, ne bojte se. Ako treba na mišiće. Ali dugoročno ljudima će biti muka ako nema jedinstva Hajduka, Torcide, ‘Našeg Hajduka’. Kad to posložimo onda će doći trofeji i to u kontinuitetu.”

Odnos s HNS-om?

“Taj odnos s HNS-om, tu treba spustit tenzije. Nismo mi najpametniji i najidealniji, a oni pogotovo. Mi brinemo o Hajduku, ali ako postoje osobe koje imaju pravomoćne presude onda oni tu moraju nešto napraviti… “

Dojam je da ulica vodi klub.

“Ma to je percepcija, a ne činjenica. Jer je Torcida moćna. I neka je. I onda postoji strah koji paralizira klub. Pa nije Jairo ne prodan u Dinamo zbog ulice, nitko nije nazvao nikoga u klubu da reagira na najavu tog transfera nego se stvara takva atmosfera.”

Finacije kluba?

“Neću o tome javno. Svi znaju da li imamo ili nemamo para. To je tema za upravu. Naravno da nije lagodno, ali Hajduk je velik i bit će dobro. Nismo dobili ono što hoćemo rezultatski, ali jesmo financijski. Rezultati su nam poremetili priču. Nismo ušli u Europu i nismo napravili nijedan veliki transfer. Ali nije toliko loše kao što izgleda.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.