Foto:HeulerxAndrey/Guliverimage

NOVA SENZACIJA, JAPAN POTOPIO NJEMAČKU: Igrači s klupe donijeli veliku pobjedu Japanu

Autor: Dnevno GIŠ

Drugu utakmicu dana odigrali su Njemačka i Japan u Grupi E, koja je iznenađujuće završila pobjedom Japana 2:1, koji su potpuno nadigrali Njemačku u drugom poluvremenu.

Njemačka je puno bolje otvorila susret od Japana koji je bio dosta podređena ekipa u prvom poluvremenu, iako su Japanci prvi zaprijetili, ali iz ofsajda.

Nakon toga Njemačka je zavladala terenom i samo je bilo pitanje kada će kapitulirati odlični Gonda, no to se na kraju dogodilo iz penala u 33. minuti, kada je zabio Gündogan za 1:0. Poslije toga zabila je Njemačka još jedan preko Havertza, ali isto iz zaleđa, no sve je izgledalo kao velika dominacija Elfa u prvih 45. minuta susreta.

Preokret Japana

U drugo poluvrijeme Japan je ušao puno bolje i rastrčanije i počeli su zadavati puno problema Njemačkoj, čiji se igrači isto nisu baš povukli, a Japan je zabio za izjednačenje nakon četiri povezane obrane njihovog vratara Gonda.

Nakon što je Gondo spasio situaciju pred vratima, napad poslije je Japan prvo priprijetio,. a Neuer odlično obranio, no nakon drugog pokušaja Doan je, nakon odličnog prodora po lijevoj strani, dobio loptu na visini jedanaesterca i lako poentirao za 1:1.

Nijemci su bili malo šokirani izjednačujućim golom, a tada je u 83. minuti druga zamjena uz Doana, Asano primio jednu dugu loptu, zaletio se prema Neueru i zabio mu sjajno u bliži kut.




Iako su Nijemci pokušavali izjednačiti do kraja utakmice ali jalovo i tako su Japanci ostvarili drugo veliko iznenađenje ovog SP-a. Drugi par Grupe E je Španjolska i Costa Rica.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.