Emica Elvedji / CROPIX

Nogometni menadžer ozbiljno uzdrmao Mamića: Zajedno s njim sastavljao štetne ugovore, otkrio i koje

Autor: Ivor Krapac

Zdravko Mamić, bivši Dinamov izvršni predsjednik, suočen je s priznanjem koje ga tereti u aferi s izvlačenjem novca iz Dinama, koja je trenutno i predmet novog suđenja u Osijeku.

Mamića je opteretio Arthur Nikky Vuksan, nogometni menadžer, koji je priznao pomaganje Mamiću u sastavljanju štetnih ugovora za klub, koji su izazvali gubitak u Dinamovoj blagajni.


Vuksan nije zadržao novac za sebe, kako je objavio N1.

Dvije različite situacije

Radilo se o pomaganju u dvije različite situacije, kako je Vuksan priznao istražiteljima. Nakon priznanja, nogometni menadžer se s USKOK-om nagodio i neće morati u zatvor osim ako ne napravi još jedno kazneno djelo.

Nagodba govori o uvjetnoj kazni kojom bi Vuksan izbjegao godinu dana dugu zatvorsku kaznu ako u narednih pet godina ne bude počinitelj novog kaznenog djela.

Detalji nagodbe

Nagodba u ovom slučaju ima i detalje što je Vuksan radio u aferi s izvlačenjem novca iz Dinama.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Priznao je da je s Mamićem i ostalima dogovarao i zaključivao ugovore na temelju kojih je nekoliko igrača neosnovano dobilo pravo na isplatu 50 posto budućeg transfera, iako je taj novac trebao pripasti Dinamu. Zbog tog dogovora Vuksana se teretilo za pomaganje Zdravku Mamiću, kako je objavio N1.

Dinamo je time bio oštećen za najmanje 18.825.686 eura, 500.000 funti i 200.000 američkih dolara, što u bivšoj hrvatskoj valuti iznosi nešto više od 144 milijuna kuna.

Bjegunci Mamići pojavili se na utakmici, neki su bili i iznenađeni
Optužnica govori da su sporni ugovori o podjeli odštete za transfere bili povezani s ugovorima Boštjana Cesara, Ante Ćorića, Nikole Mora, Tina Jedvaja, Matea Kovačića i Alena Halilovića.

Nikky Vuksan priznao je da je bio pomagač u sklapanju ugovore na temelju kojih se trebao izvlačiti novac iz transfera Ante Ćorića i Nikole Mora, objavio je N1.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.