NK Split nakon 49 godina ponovno prvoligaš

Autor: dnevno.hr

Trener Tonći Bašić kaže kako im je time ispunjen san, no bez ostvarenja tri boda, koliko ih dijeli od potvrde titule prvaka, neće stati.

Nakon 49 godina NK Split ponovno će biti provoligaši. Naime, crveni su četiri kola prije kraja natjecanja pobjedom protiv Vukovara osigurali plasman među prvih pet momčadi, a ulazak je pitanje formalnosti jer su prijavljeni na stadion na Poljudu, piše Jutarnji list.

Trener Tonći Bašić kaže kako im je time ispunjen san, no bez ostvarenja tri boda, koliko ih dijeli od potvrde titule prvaka, neće stati. Tome je razlog što u Prvu ligu, kako kaže, nije isto ući s tri-četiri boda prednosti u odnosu na konkurente ili s osam-devet bodova viška.

Pritom trener planira dati više prilika mlađim igračima. Za pobjedu nad Vukovarom koju su ostvarili na domaćem terenu zaslužni su braća blizanci Ante i Frane Vitaić. Momčad je igrala ofenzivno, no u prvom dijelu samo s jednom prilikom. Pogodak je ipak postignut za vrijeme sudačke nadoknade nakon prvog poluvremena, a postigao ga je Ante Vitaić.

Taj je pogodak dao dovoljan zamah, pa je samo sedam minuta kasnije postignut još jedan, dok je posljednji pogodak postignut iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.