Njemačka se prisjeća Roberta Enkea, čovjeka za čiju bolest drugi nisu imali sluha

Autor: hina

Od Enkeove smrti ništa se nije promijenilo u svijetu profesionalnog nogometa. Danas u vrhunskom sportu ima malo obzira i poštovanja za postojanje bolesti uopće. Zahtjeva se jedino vrhunska forma i rezultat, poručio je predsjednik Hannovera Martin Kind.

Dužnosnici Njemačkog nogometnog saveza (DFB) i bundesligaša Hannovera odali su danas na groblju u Hannoveru počast bivšem vrataru njemačke reprezentacije Robertu Enkeu koji prije godinu dana izvršio samoubojstvo. Enke (32) se 10. studenoga prošle godine bacio pod vlak nakon što se nekoliko godina borio s depresijom.

Po hladnom i kišovitom vremenu Enkeovi prijatelji su se upisivali u knjigu sjećanja, a vijence na njegov grob položili su izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Theo Zwanziger, te predstavnici Hannovera.

– Od Enkeove smrti ništa se nije promijenilo u svijetu profesionalnog nogometa. Danas u vrhunskom sportu ima malo obzira i poštovanja za postojanje bolesti uopće. Zahtjeva se jedino vrhunska forma i rezultat – poručio je predsjednik Hannovera Martin Kind.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.