Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

NITKO NIJE VJEROVAO DA ĆE SE OVO DOGODITI! Dani Olmo ruši sve rekorde i nadmašit će Luku Modrića

Autor: Bruno Herljević

Za Dinamom je možda i najbolja sezona u novijoj povijesti. Momčad Nenada Bjelice dogurala je do osmine finala Europa lige gdje je ispala, od realno, ne toliko dobre Benfice. Strah, možda i malo neiskustva, loš sudac, neraspoloženi šuteri, svašta se poklopilo da ta noć na lisabonskom Luzu krene u potpuno krivom smjeru,

Međutim, ne treba puno očajavati. Ova generacija Modrih napravila je više nego sve prethodnih godina zajedno, a jedno ime u toj generaciji ipak se iskristaliziralo kao najjače. Riječ je o Dinamovu Kataloncu, Daniju Olmu. Mladi dinamovac jedan je od najboljih igrača Europa lige i to potvrđuje i statistika.

Olmo nakon osmine finala Europa lige predvodi natjecanje u tri kategorije. Olmo je najbolji dribler, najfauliraniji igrač i igrač s najviše dobivenih duela.

Sezonu u Europa ligi završio je s 31 driblingom iz 67 pokušaja i iza sebe je ostavio Chelseajev dvojac Loftus-Cheeka i Hudson-Odoija koji imaju po 30 driblinga, ali nastavljaju natjecanje.

Olmo je dobio 89 duela iz 154 duela, a protivnici ga nisu mogli drugačije zaustaviti nego prekršajem. Sakupio ih je čak 36 i službeno je najfauliraniji igrač Europa lige. Slijedi Franco Vazquez s 31 i Sarr iz Rennesa s 26, a obojica su kao i Olmo ispala iz EL.

Olmo gotovo sigurno odlazi iz Dinama na kraju sezone. Prate ga skauti iz svih najjačih europskih klubova, i ne ne pretjerujemo, doista su ga gledali na svim europskim utakmicama Dinama. U Dinamu očekuju rekordnu zaradu od Olma, puno veću od one koju su zaradili na Modriću, koji je za 21 milijun prešao u Tottenham i Pjace koji je za 23 prešao u Juventus.

Na kraju valja reći kako je Olmo već sada postao najskuplji igrač Dinama u povijesti. Prema Transfermarktu on vrijedi 15 milijuna eura u startu, a niti jedan igrač zagrebačke momčadi nije vrijedio toliko.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.