Photo by Jan Kruger/Getty Images

NITKO NAM NIJE MOGAO NIŠTA! Noć u kojoj je svima postalo jasno da Dalićevi dečki mogu jako daleko

Autor: Dnevno.hr

Razdoblje godine od sredine lipnja do sredine srpnja će od ove godine nadalje uvijek biti vrijeme sjećanja na veliki put hrvatske nogometne reprezentacije do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Baš na današnji dan prije godinu dana Vatreni su u posljednjem kolu natjecanja po skupinama pobijedili Island s 2:1 i tako s maksimalnih devet bodova okončali tu grupnu fazu.

Izbornik Dalić je na travnjak stadiona u Rostovu izveo kombinirani sastav u kojem su od onih najjačih igrali tek kapetan Modrić i Perišić. Za Hrvatsku taj susret nije imao rezultatski značaj, dok je Island još u teoriji pobjedom mogao proći dalje. Međutim, iako su u dobrom dijelu susreta bili ravnopravan suparnik, Islanđani nisu mogli do slavlja.

Hrvatska je povela u 53. minuti pogotkom Milana Badelja, nakon čega je opet krenulo razdoblje islandske dominacije. Dobro je tada branio Lovre Kalinić, spašavala je Vatrene i greda, a onda je Lovren nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sigurdsson realizira kazneni udarac, međutim Perišić iz kontre rješava pitanje pobjednika i odvodi Hrvatsku pobjedom prema drugom krugu.

“Ovo je tek početak”, proročanski je rekao Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Islanda, a opravdani optimizam počeo se osjećati i kod drugih igrača.

“Svjesni smo svoje snage. Imamo 22 igrača na koje trebamo biti ponosni. Svaki od njih je dokazao da izbornik može računati na njega i da će za reprezentaciju dati sve od sebe”, rekao je Milan Badelj kojemu je to bila najbolja utakmica u hrvatskom dresu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.