NIŠTA OD EURA? Porast broja oboljelih i zatvaranje stadiona su – simptomatični?

Autor: J.V.H.

Svijet je zahvatila epidemija virusa, a panika se s pravom ili ne, uvukla među ljude poput mentalnog virusa, i sada se u pitanje dovode velika sportska natjecanja poput nogometnog Eura koje počinje u lipnju.

Sportska natjecanja diljem svijeta, poput nacionalnih prvenstava, utrke Formule 1, međunarodnih utakmica na europskom i svjetskom nivou, nacionalna prvenstva, masovno se otkazuju zbog opasnosti od širenja smrtonosnog koronavirusa.

Problem je što se ne zna se koliko će točno epidemija trajati, s obzirom na to da se tek nedavno proširila iz Kine prema ostatku svijeta, a u Europi je zahvatila ozbiljnije tek Italiju i očekuje se da će se širiti.

Preporučljivo je izbjegavati masovna okupljanja, jer su ona savršeno mjesto za širenje bolesti i virusa, a treba li onda naglašavati koliko bi potencijalno opasan bio Euro.

UEFA je za sada otklonila sve dileme o tome hoće li Euro biti održan. Poručili su kako će se prvenstvo sigurno igrati i započet će 12. lipnja u Rimu, kao što je i planirano.

Italija je trenutno najveće žarište koronavirusa u Europi, a prema posljednjim informacijama, u Italiji je 12 osoba umrlo i još je 325 osoba zaraženo smrtonosnim virusom.

“UEFA razgovara s lokalnim i međunarodnim vlastima o razvoju koronavirusa. Za sada nema nikakve potrebe mijenjati raspored Europskog prvenstva”, poručili su iz UEFA-e.




Ipak, zatvaranje stadiona ( Inter – Ludogorec) u trenutku u kojem se još ne zna vremenski doseg moguće epidemije, upućuje na to da bi do svojevrsne odgode prvenstva moglo doći, budući da događaj još nije na svome “silaznom valu”, osim ako sve nije još jedno poglavlje iz “teorija zavjere”.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.