Foto: Goran Sebelic / CROPIX

‘NIKOGA NEĆEMO TJERATI DA IGRA AKO TO NE ŽELI!’ Izbornik mlade reprezentacije rekao je što misli o slučaju Ćaleta-Car

Autor: Dnevno.hr

U utorak u 18.30 sati hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine otvorit će svoj nastup na Europskom prvenstvu. Prvi suparnik na malom stadionu u San Marinu bit će im Rumunjska, na papiru najlakši suparnik u grupnoj fazi. Nakon dva tjedna priprema u Istri valjalo je posložiti dojmove, a to je izbornik mladih Vatrenih Nenad Gračan učinio u razgovoru za Sportske novosti.

“Kad pogledam sve te procese i sve ono što sam prolazio s mladom reprezentacijom, mislim da je ovo definitivno moj najveći turnir. Dva mi je puta izmakao put na Euro. U prvom smo ciklusu bili prvi, ali bio je drukčiji način natjecanja, a u prošlom smo se do zadnjeg kola borili sa Švedskom i Španjolskom. Nismo uspjeli. Ovaj je put ispalo dobro i plasirali smo se na Europsko prvenstvo. Zato mi je ovo najvažnije i jako mi je drago zbog ove generacije, svih ovih momaka koji nisu sa mnom samo ovaj ciklus, ima tu mnogo njih koji su sa mnom i dva ciklusa”, rekao je Gračan.

Rekao je kako nema nekih određenih ciljeva, barem ne s njegove strane na ovom natjecanju. U skupini, kada prvu utakmicu igraš s Rumunjskom, a tek ti onda dolaze Talijani i Francuzi, najvažnije je ići po onom starom i dobro uhodanom formatu – utakmicu po utakmicu, kaže izbornik.

“Dečki su na treninzima izgledali izvanredno! Ove smo pripreme odlično odradili, a to najbolje potvrđuje činjenica da nam je sve prošlo jako brzo, u trenu. Svi jedva čekaju početak Europskog prvenstva. U svakom od njih vidim golemu želju da se ostvari pravi rezultat. Ova je generacija zaista dobra, gladna velikog rezultata”, dodaje izbornik U-21 reprezentacije.

Prokomentirao je i nedolazak Duje Ćalete-Cara. Stoper koji je bio član srebrne generacije u Rusiji bio je u planovima Nenada Gračana, ali se odlučio na odlazak na Maldive na odmor.

“Nije mi bilo jednostavno. Ćaletu-Cara poznajem dosta dugo. Bio je u reprezentaciji puno prije ovog ciklusa. Što sad mogu reći? Poštujem odluku igrača, svatko odlučuje o svojoj sudbini. Mi nikoga ne silimo, nikoga nećemo u reprezentaciji po svaku cijenu. Igrač je svoje rekao, njegov klub također, to je za mene završena priča.”




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.