Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

NIKO KOVAČ NA UTAKMICI WEST HAM-ARSENAL: Postaje li Hrvat jedino rješenje za nedisiplinirane nogometaše ‘Topnika’?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Večeras u 21 sat igra se londonski derbi, West Ham – Arsenal. I u svečanoj loži sjedit će hrvatski trener, Niko Kovač koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu.

Engleski mediji idu toliko daleko pa već tvrde kako će ”Hrvat promatrati i analizirati momčad koju će uskoro preuzeti„ predmnijevajući da će to biti epilog već uspostavljenih razgovora između Nike Kovača i Arsenala.

Iako se dan ranije po Londonu tvrdilo kako ”Niko Kovač nije prva opcija Arsenala”, te da su veće šanse Maxa Allegrija ili Mikela Artete – činjenica da će Niko Kovač biti na ovoj utakmici, a njegovi konkurenti neće – govori dovoljno.

Arsenal je u velikoj krizi, moglo bi se reći čak i nezapamćenoj. Momčad igra slabo, gubi utakmice na domaćem terenu, izgleda očajno. Zbog toga je otkaz dobio Unai Emery, a Freddie Ljunberg koji je postavljen kao privremeno rješenje nije donio niakkav pomak, štoviše, momčad se još više stropoštala.

Englezi su za Kovača ovih dana pisali da je stručnjak po mjeri za Arsenalovu situaciju. Klub se očito suočava i s nedisciplinom svojih igrača, a naš trener slovi baš kao stručnjak koji najviše inzistira na disciplini i redu.

Očito jest i da je momčad limitirana te da bi Niko Kovač, ako preuzme londonske ”Topnike„ rado vidio i neka pojačanja. O svemu tome se razgovara u pregovorima.

Valja napomenuti da je Arsenal bio zainteresiran i za Argentinca Pochettina i Španjolca Beniteza, no obojica nisu baš pokazali oduševljenje  Arsenalovom ponudom.




Uglavnom, od pričuvnog rješenja Niko Kovač bi za Arsenal mogao preostati jedina opcija!

Arsenal je tek na 11. poziciji u Premiershipu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.