Foto: GuliverImage/Lukasz Skwiot/Cyfrasport/Newspix.pl

‘NIKAD NISAM VIDIO NEŠTO OVAKVO’ Izazvao skandal pa završio u bolnici, priča dobila nastavak…

Autor: Dnevno.hr/I.K.

U godini Svjetskog prvenstva u Kataru, za odlazak na veliko natjecanje pripremat će se i suci, a među njima, odlukom Fife bit će i vrlo zanimljivi čovjek sa zviždaljkom iz Zambije. Janny Sikazwe, sudac koji svoj put gradi na međunarodnoj sceni, dobio je povjerenje za odlazak na SP, a to se dogodilo nepunih pola godine nakon što se o njemu pričalo zbog sudačke predstave za kojom su se povlačili repovi.

Dogodila se tijekom utakmice Mali – Tunis na afričkom Kupu nacija, s pobjedom Malijaca s 1:0 i velikim iznenađenjem sviju kako je taj susret završio. U prvom planu bila je Sikazweova odluka da svira kraj u 86. minuti, a potom, nakon što su ga upozorili da još nije vrijeme, ponovno je svirao kraj prije isteka 90. minute, bez sudačke nadoknade koje je zbog ranijih zbivanja u tom susretu trebalo biti dosta puno.

Nakon svega, po odlasku igrača obje momčadi u svlačionice, i jedna i druga momčad pozvane su natrag, no Tunižani se nisu vratili na teren, a njihov izbornik Mondher Kebaier ostao je neugodno iznenađen sučevom odlukom da se sve završi prije vremena. ‘Nikad nisam vidio nešto ovakvo, a već dugo sam trener’, pričao je Kebaier nakon utakmice, ističući i da su njegove igrače zvali da se vrate na teren nakon što su već bili u ledenoj kupki.

Opravdao se mučninom

Za svoju čudnu predstavu, sudac Sikazwe kasnije se opravdavao riječima da mu je pozlilo zbog vrućine, a zbog toga, morao je biti primljen u bolnicu nakon utakmice. ‘Bio sam sretan što nisam završio u komi, mogla je to biti sasvim drugačija priča’, govorio je sudac, uz dodatak da nije puno nedostajalo da posljedice budu puno teže.

U Kataru ima i klima

Nakon što ga je tijekom sporne utakmice skoro slomila vrućina, za zambijskog suca nije utješno što će i u Kataru biti vruće iako se igra u zimskim mjesecima, s trajanjem SP-a od 21. studenog do 18. prosinca. No, povoljna okolnost za Sikazwea je što će stadioni na SP-u biti klimatizirani pa sudac iz Zambije valjda neće doći u napast da prijevremeno završava utakmice.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.