NIJEMCI NAPRAVILI ŠTO I DALIĆ ŽELI: Prijateljske utakmice prije Eura samo, ali samo s najboljima

Autor: Andrija Kačić Karlin

Naš izbornik Zlatko Dalić stalno ponavlja da želi samo utakmice s najjačim suparnicima, te da ga prijateljski ogledi protiv slabih momčadi uope ne zanimaju. Stoga je i bio neki dan u posjeti u Dubaiju da vidi može li Hrvatsku uključiti u sudjelovanje na zimskom turniru u Kataru ili Saudijskoj Arabiji. Na tom bi turniru Hrvatska igrala protiv Švicarske i Belgije, dakle s ponajbljim reprezentacijama Starog kontinenta.

Belgija možda nikad nije bila jača u povijesti, polufinalst svjetske smotre u Rusiji gdje je Hrvatska bila finalist ima strašnu momčad i nema sumnje da bi to bila prava utakmica. Odlični su i Švicarci, pa bi to sudjelovanje na tom turniru bio pun pogodak, kud i kamo bolji od u istom terminu lani američke turneje kada je Hrvatska igrala protiv Perua ili Meksika. K tome, nema sumnje da bi i Hrvatski nogometni savez fino zaradio.

Da je Dalić na pravom putu svjedoči i raspored utakmica njemačk enogometne reprezentacija koja će na Euru igrati u skupini “smrti” zajedno s reprezentacijama Francuske, Portugala i jedne ekipe iz dodatnih kvalifikacijama.

Dakle, U sklopu priprema za Europsko prvenstvo 2020. godine, njemačka nogometna reprezentacija će igrati prijateljske utakmice protiv Španjolske, Italije i Švicarske, a planira i četvrti susret, ali protivnik još nije određen.

“Elf” će prvo igrati 26. ožujka protiv Španjolske u Madridu, zatim 31. ožujka protiv Italije u Nurnbergu, te 31. svibnja protiv Švicarske na St Jakob Parklu u Baselu. Nijemci će dvoboj protiv Švicarske igrati tijekom završnih priprema za EURO 2020. godine, a u tom periodu planiraju još jednu utakmicu. To što su si Nijemci organizirali želi i naš izbornik – samo igrati protiv najboljih!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.