Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

NIJE POŠTENO KAKO VATRENOG NAPADAJU! Umjesto da ga puste na miru, totalno ga ‘teroriziraju’!

Autor: J.Č

Već mjesec dana nakon potpis za londonski West Ham, Nikola Vlašić našao se na meti negativnih kritika raznih portala i navijača.

Vlašić je iz moskovskog CSKA za 30 milijuna stigao u London, do sada je upisao šest nastupa, tri puta je startao, no učinka još nema. Jučer u Premier ligi protiv Brentforda nije ni ušao u igru.

Ipak, treba shvatiti da je razlika između ruske lige i engleske lige ogromna. Engleska Premier liga je najjača i najzahtjevnija na svijetu, igrači su fizički spremniji od igrača u ruskoj ligi.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Treba se prilagoditi

U obzir, također, treba uzeti i činjenicu da Vlašić ima tek 24 godine te da je ozbiljan nogomet tek pred njim. Iako je već igrao u Premiershipu za Everton, tada nije bio dovoljno zrel, imao je samo 20 godina. Sada je ozbiljniji i iskusniji, a slobodno možemo reći i bolji.

Nadalje, 24-godišnjak je u reprezentaciji hrvatske sada već standardan igrač. Skupio je 29 nastupa i zabio sedam golova. Na Europskom prvenstvu bio je jedan od glavnih igrača, a u važnoj utakmici protiv Škotske bio je i strijelac za vodstvo.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Slučaj “Modrić”

Vlašić je u reprezentaciji nosio i broj deset na leđima kada ‘original’ Luka Modrić nije igrao. Još jedna moguća sličnost ovog dvojca je podcjenjivanje od strane medija.

Svi se sjećamo priče oko Luke Modrića kada je tek stigao u Madrid. “Najgori transfer u povijesti kluba”, “Tko je njega doveo u Real” bili su natpisi pojedinih uglednih portala poput “Marce”.




Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Modrić je šutio i naporno trenirao, a rezultat su četiri trofeja Lige prvaka, između ostalih. Već godinama drži vezni red kraljevskog kluba, a navodi se i kako će potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Nije nemoguće da ista stvar bude s Vlašićem. West Ham igra napadački nogomet, baš kakav odgovara Hrvatu, trener David Moyes ih je lijepo posložio, a napad izgledna fluidno te je učinkovit. Također, baš od Moyesa je Vlašić dobio pohvale zbog zalaganja na treninzima.




Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.