Foto: Milan Sabic/PIXSELL

NIJE DOBRO, A SUDAČKI EKSPERT UPOZORAVA: ‘Bila je to crna zona’

Autor: I.K.

Vikend na hrvatskim prvoligaškim terenima bio je obilježen s nekoliko sudačkih odluka o kojima se pričalo. Kada suđenje dođe u prvi plan, nije dobro, a upravo tako bilo je s ‘repovima’ koji su se vukli nakon nekoliko utakmica 10. kola.

Najviše se pričalo o zbivanjima u susretu Hajduk – Lokomotiva jučer na Poljudu. Hajduk je kod kuće slavio s 1:0, no osim jednog gola kojim je Marko Livaja u 81. minuti donio pobjedu Splićanima, tema je bilo i suđenje Ivana Bebeka.

Dok je gostovao u emisiji Stadion na HTV-u, sudački ekspert Marijo Strahonja se u analizi sudačkog vikenda na hrvatskim nogometnim terenima osvrnuo i na tu utakmicu. U fokusu je bio nedosuđeni penal nakon kontakta u kojem je na Hajdukovoj strani bio Livaja u ranoj fazi susreta.

Trebalo je biti dosuđeno

Po Strahonjinom mišljenju, Bebek je u toj situaciji trebao dosuditi penal za Hajduk. HTV-ov sudački ekspert smatra da je Hajdukov napadački adut bio srušen u izglednoj situaciji pred golom protivnika, kontaktom u 16-ercu bio je izbačen iz ravnoteže, a to je značilo i da su splitski Bijeli u tom slučaju bili oštećeni.

S obzirom na to da je Bebek odmah donio svoju odluku i bio je uz nju u konzultaciji s VAR prostorijom, Strahonja je dodao da se VAR suci u ovom slučaju nisu mogli uključiti.

Screenshot/HRT

Loš sudački vikend

Marijo Strahonja je u analizi sudačkog vikenda istaknuo da nije bio na razini kakva se očekuje, a imao je i objašnjenje. S obzirom na to u kojoj je fazi prvenstvo, HTV-ov sudački ekspert kazao je da se dogodio pad koji je nazvao ‘crnom zonom’, a zbiva se između 10. i 13. kola, zahvaćajući i sportaše koji su u akciji na terenu, ne samo suce.

Strahonja je dodao kako se nada da će suci krenuti u boljem smjeru nakon što budu na okupu na novom seminaru.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.