Screenshot: Instagram/Dejan Lovren

NI U FRANCUSKOJ MU NE DAJU MIRA! Opet razapinju Lovrena, ne žele mu dobrodošlicu u klub: ‘To su ekstremne ideje i govor mržnje’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren sigurno se nije nadao da će njegov potpis za Lyon postati pravi politički problem u Francuskoj.

Lovrena su napali francuski mediji zbog slavlja u kafiću Marcela Brozovića nakon povratka u Zagreb iz Katra, kada su na repertoaru bile i pjesme Marka Perkovića Thompsona, za koje Francuzi smatraju da su nacionalističke.

Nakon medija Lovrena su sada napali i iz komunističke partije Francuske, poimence, izvjesni Augustin Pesche, koji je tajnik lokalnog ogranka te stranke u Lyonu i predsjednik tamošnjeg Ureda sportova.

Protivi se vrijednostima kluba

“Kad je klub poželio dobrodošlicu Dejanu Lovrenu, počeo je sudjelovati u trivijalizaciji ekstremnih desničarskih ideja i govora mržnje. Dovođenje ovog igrača protivi se vrijednostima kluba i grada Lyona jer je upravo Olympique Lyon simbol našeg identiteta”, piše u pismu Peschea.

Isti političar još navodi kako se nada da Lyon neće ostati neosjetljiv na povijest njihovog grada, na sjećanje na pripadnike otpora te da će preispitati svoju odluku o njegovom angažmanu.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.