Guliver Image/Ilustracija

‘NESTAJE MJESTO SRPSKE TRAGEDIJE’! ‘Na Kosovu traže našu lošu uspomenu’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Svjetsko prvenstvo u Katru došlo je do četvrtfinalne faze i bliži se kraju, a kako se kraj približava, nekih simbola ovog natjecanja uskoro više neće biti. Natjecanje je prošlo s puno specifičnosti, a nakon posljednje odigrane utakmice koja je ondje bila zakazana, susreta Brazila i Južne Koreje u osmini finala, sprema se ‘demontaža’ specifičnog zdanja koje je bilo izgrađeno za SP.

Riječ je o stadionu 974 u Dohi, točnije, u predgrađu glavnog katarskog grada. Ovaj stadion sagrađen od 974 transportnih kontejnera bit će razgrađen i namijenjen za to da se smjesti na nekoj novoj destinaciji, a završetak priče privukao je pažnju i u srpskoj javnosti – zbog povezanosti s bolnom uspomenom reprezentacije naših istočnih susjeda.

Ondje je bila odigrana posljednja utakmica srpskih nogometaša na SP-u u Katru. Dogodila se u posljednjem kolu prvog kruga, s porazom s 3:2 u korist Švicaraca u situaciji u kojoj je Srbija za svoju šansu za prolazak imala imperativ pobjede. Završetak priče stadiona je zbog toga privukao pažnju na srpskom Blicu, na sportskoj stranici Sportal tog portala, s opisom što se sada događa sa zdanjem.

Skup i poseban stadion

“Nestaje mjesto srpske tragedije”, piše u naslovu teksta koji opisuje što se događa sa stadionom za čije je postavljanje bilo utrošeno 787 milijuna američkih dolara. “Ekipa Sportala se na licu mjesta uvjerila da su već počeli radovi na demontaži. Dio gornjeg prstena već je skinut, a uskoro će biti i cijeli, s obzirom na to da će u Ras Abu Aboudu, odnosno priobalju Dohe i tik uz plažu istog imena, biti zamijenjen za jedan park”, dodaje se unutar teksta.

Ovo zdanje na kojem je bilo odigrano ukupno sedam utakmica SP-a, tako, odlazi u povijest. Među tim utakmicama nije bilo nijednog nastupa hrvatskih reprezentativaca, no Srbi će stadion 974 itekako pamtiti.

Matthias Koch/Guliver Image

Na mjestu na kojem se sve zbivalo uskoro više neće biti stadiona, no tu je nastavak priče koji uključuje i Kosovo.

FIFA još nije donijela odluku gdje će stadion biti preseljen, no svoju želju da ga dobiju već su istaknuli Kosovari, nadajući da će ta želja pasti na plodno tlo. O tom dijelu priče smo već pisali, a sada je odjeknuo i u priči srpskog portala da stadion polako nestaje.




“Strani mediji su ranije prenijeli da odgovorni iz Prištine imaju velike šanse da dijelovi stadiona prijeđu u njihovo vlasništvo, s obzirom na to da imaju odlične odnose s kolegama iz Katara”, donio je Sportal, koji je u naslovu svojeg teksta istaknuo da na Kosovu traže lošu uspomenu koju Srbija ima.

Odluka o tome gdje će ići stadion 974 se za sada još čeka…




Screenshot: Sportal

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.