Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

NEOČEKIVANI IZBOR! KUD BAŠ NJEGA? Nećete vjerovati tko bi trebao preuzeti Mandžukićev Juventus!

Autor: Bruno Herljević

Talijanski nogometni prvak Juventus u petak je objavio kako Massimiliano Allegri neće voditi momčad u sljedećoj sezoni. Allegri je na klupu torinski crno-bijelih stigao u ljeto 2014. te je u proteklih pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka Italije te četiri Talijanska kupa (2015-2018). U Ligi prvaka Juventus je pod Allegrijevim vodstvom dva puta stizao do finala, ali je 2015. izgubio od Barcelone, a 2017. od madridskog Reala.

Ove sezone sastav je ojačan Cristianom Ronaldom s ciljem što boljeg rezultata u Ligi prvaka, no Juventus je ispao u četvrtfinalu od Ajaxa pa se sezona može okarakterizirati neuspješnom iako je osmi uzastopni naslov prvaka Italije i teoretski osvojen čak šest kola prije kraja prvenstva.

Glavno je pitanje ovih dana tko će preuzeti Juventus. U igri je podosta imena. Pričalo se o Pepu Guardioli, no on je rekao da nema namjeru otići iz Cityja. Antonio Conte bio je glavni favorit, ali čini se kako će on u Inter. Maurizio Sarri praktički je na izlazu iz Chelseaja, ali njega silno želi dovesti Milan, Pochettino je izborio finale Lige prvaka s Tottenhamom i klub će jamačno dati sve od sebe da ga zadrži, iako je on već davao naznake kako bi volio promijeniti sredinu.

Stoga, Juventus bi se, kako pišu brojni ugledni talijanski mediji, trebao okrenuti nekada bivšem igraču, a danas treneru Lazija, Simoneu Inzaghiju. U Torinu vjeruju kako bi Inzaghi donio svježinu i ofenzivni stil nogometa, a kako je mlađi brat Pippa Inzaghija preporodio Lazio i donio im talijanski Kup, nije baš da nema reference potrebne za vođenje Stare dame.

Inzaghi ima ugovor s Laziom do 2020. godine, ali nakon pobjede nad Atalantom u Kupu nije htio otkriti ostaje li i sljedeće sezone na klupi bijelo-plavih iz Rima.

“Sjest ću sa sportskim direktorom Iglijem Tareom i predsjednikom Claudijom Lotitom i razgovarati o budućnosti. Imamo dobar odnos, ali neke stvari ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo kao što to ljudi kažu”, ostao je malo nedorečen Inzaghi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.