Foto: Tom Dubravec/CROPIX

‘NIKAD, ALI BAŠ NIKAD NE OTPISUJTE HRVATE!’ Brutalna poruka: ‘Lekcija prva za Neymara i društvo, a sad plačite do zore’!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Traje veliko slavlje koje je Hrvatska osigurala ulaskom u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru, a nakon što je u četvrtfinalu stigao fantastičan uspjeh prolaskom protiv Brazila, novi podvig Zlatka Dalića i njegove momčadi hvale i veliki svjetski mediji.

Brojni su junaci, među njima s velikim ulogama Bruno Petković i Dominik Livaković, koji su na velikoj međunarodnoj sceni do sada mnogima bili nepoznanica. Svjetsko prvenstvo je pozornica koja je istaknula i njihovu kvalitetu, a velike pohvale zaslužili su i sjajni aduti Vatrenih u sredini terena, Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, koji su i protiv Brazila pokazali koliko puno znače za hrvatsku igru.

Prije četvrtfinala, mnogi su gledali tako da će Brazil sigurno proći dalje, takav je bio pogled i u brazilskoj javnosti, no Hrvatska je svima pokazala da podcjenjivanje i ponižavanje u ovom slučaju – ne prolazi.

‘Frustrirali su Brazilce’

“Momčad koju vodi Tite je većim dijelom utakmice frustrirala dominantna predstava hrvatskog trojca, Brozovića, Kovačića i Modrića, kojima je ruku dao inspirirani Dominik Livaković”, piše američki ESPN o uspjehu Vatrenih, opisujući što se zbivalo u produžecima.

“Neymar je mislio da je svojim 77. golom u dresu Brazila učinio dovoljno da se prođe dalje, ali četiri minute prije kraja dogodila se odbijena lopta nakon Petkovićevog udarca koja je Hrvatskoj osigurala penale, a oni su ih odveli u polufinale”, dodaje se.

Posebno isticanje zaslužio je Luka Modrić, kako je ESPN istaknuo u objavi na Twitteru, jedan od najvećih igrača u povijesti.

Engleski Daily Mail istaknuo je veliku hrvatsku snagu, jaki karakter o kojem su pričali i hrvatski igrači u izjavama nakon utakmice.




“Lekcija prva na stadionu Education City jest – nikada ne otpisujte Hrvatsku. Baš nikada! Čak ni ako ste Brazil, peterostruki svjetski prvk koji vodi s 1:0 duboko u produžetku, a suparnik vam do tada nijednom nije pucao u okvir gola. Razlog za to jest što Hrvatska ima nepresušne rezerve duha i čudesnu mentalnu snagu. Time vam u stanju je uzvratiti vam iako je veći dio utakmice provela ‘na zadnjoj nozi'”, piše Daily Mail.

Screenshot: Daily Mail

“Titeu, Neymaru i društvu trebat će neko vrijeme za oporavak od ovog udarca, mislili su da su u polufinalu, ali…”, dodaje se o ispadanju koje je u brazilskoj momčadi donijelo suze.

Mnogi ističu koliko je Hrvatskoj donio Dominik Livaković, sjajan u raspucavanju u prolasku protiv Japana u osmini finala, a fantastičan i protiv Brazila, prvo s obranama za vrijeme igre pa s obranjenim udarcem s 11 metara na početku raspucavanja, kada je pucao Rodrygo.

“Hrvatska, kakav podvig”, donosi talijanska La Gazzetta dello Sport u svojem naslovu, a u izvještaju se opisuje tijek susreta.

“Brazilci su u većem dijelu utakmice bili bolji, ‘Selecao’ je imao najbolje prilike, ali sve je branio čudesni Livaković, s posebno dobrim intervencijama dok su šanse imali Paqueta i Neymar”, objavio je veliki talijanski sportski list.

Mnogi hvale novi uspjeh Vatrenih, pamtit će se nova sjajna večer u Katru, nakon niza sjajnih koje su također ostale u pamćenju iz ljeta 2018. u Rusiji…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.