Foto: Vlado Kos/CROPIX

NEMOGUĆE JE OVAJ LIK PONIZIO MODRIĆA, ISTINSKU HRVATSKU SVETINJU: Luka to nije zaslužio, a za sve je kriva čini se zastava…

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Luka Modrić jedan je od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena te jedan od najvećih veznjaka ikad.  Svojim igrama postao je sinonim za nogometnu genijalnost. Ipak, u svijetu, bez obzira što ga vole, kao da je – podcijenjen. Primjerice, njegova plaća nikad nije bila ni približna najvećim zvijezdama, a mnogi će ga i izostaviti s popisa pet najboljih veznjaka ikad. Da je Francuz ili Španjolac, ili još bolje s Otoka, kao Bale, bilo bi drugačije…

Lukina plaća bila je šesta najveća u Realu. Ispred njega su bila i dva igrača koja to sigurno nisu zaslužili, a to su Bale i Hazard.  Modrić imao je plaću u iznosu od 325 tisuća eura tjedno kao i Benzema. Na vrhu je bio Bale sa 625 tisuća. Zašto je to tako? Naravno, danas je njegov ugovor puno skromniji, s 37 na leđima, ide godinu po godinu…

Modrić nikad nije bio igrač koji je marketinški bio jak. Kao uostalom i svi Hrvati. S druge strane Francuzi se prodaju “kao od šale”. Modrić je igrač koji govori na terenu.  Za razliku od Balea i Hazarda koji su svoju plaću osim dobrim igrama prije dolaska zaslužili marketingom. Prije svega se to odnosi na razne ugovore.

Luka je zaslužio još više

Bale je imao ugovor sa Adidasom, Hazard je bio zaštitno lice najpoznatije nogometne igrice serijala EA Sportsa, FIFA. Modrić ima određene ugovore, ali ni približno nije na toj razini popularnosti. Živi obiteljskim životom bez prevelikih kontroverzi (što se tiče igri u Realu).

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Za usporedbu PSG-ov napadači trojac tjedno dobije malo više od milijun eura.  Od Modrića veću tjednu plaću ima i Kevin De Bruyne, ali i Sergio Busqets. Igrač koji kao i Modrić nije marketinški atraktivan, ali je Barcelona odlučila nagraditi njegovu vjernost prema klubu i kvalitetu.

Zanimljivo je vidjeti što Modrić sve ima u svom vlasništvu. Modrić je godišnje u najboljim danima zarađivao, navodno prema Marci,  oko 20 milijuna eura brutto, a u svom vlasništvu ima kuću koju je kupio za 12 milijuna.  U kojoj se posebno ističe vinski podrum kao i velika igraonica za djecu. U Madridu je već 11 godina i ne planira stati. No, prema nekim izvorima nikad nije toliko dobivao, navodno je na vrhuncu njegova plaća iznosila – dvostruko manje.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luka Modric (@lukamodric10)




Što se tiče sponzora Modrić ima ugovor s Nikeom, ali nije zaštitno lice. Ambasador je hrvatske aplikacije SofaScore kao i španjolske kladionice OlyBet.  Najveći ugovor ima Neymar kojeg Puma plaća 23 milijuna eura. Još jedan dokaz da kvaliteta nema veze s plaćom i ugovorom. Mnogi pak kapetana podcijenju i igrački.

Rio Ferndinard je nedavno objavio popis svojih 5 najboljih veznjaka na svijetu. Uvrstio je: Xavija, Iniestu, Zidane, Scholesa i Pirla. Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali pomalo je bizarno osvajača zlatne lopte ne staviti u prvih pet. Tko zna možda legendarnog stopera još boli poraz na Wemblyeu 2007. ili u Rusiji 2018.  Englezi ga često izostavljaju s popisa, Španjolcima je u istom rangu s još dva genijalca, Xaviem i Iniestom.

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Ipak, najveću pohvalu za Modrića pročitao sam od strane engleskog novinara koji je rekao: ‘ Sramota je uopće stavljati Gerrarda i Lamparda u isti koš s Modrićem. Njih dvojica nisu najtaletiraniju Englesku u povijesti odvesti ni u polufinale, a Modrić je Hrvatsku odveo do srebra.’

U Španjolskoj ga navijački puk jako poštuje i to se zna. Modrić nije igrač kao što je Messi ili Ronaldo koji će privući 100 tisuća ljudi na stadion i čiji će se dres kupovati. On je igrač zbog kojeg ti igrači prodaju sve te silne dresove i ulaznice. Modrićevu nogometnu veličinu nitko ne može osporiti. Njegovu genijalnost na terenu ne može opisati nijedna plaća. Luka vrijedi sigurno više od mnogih koji su na listi ispred njega i to je nešto što svaki ljubitelj nogometa zna. Na kraju u knjigama se piše o najvećim igračima, a ne plaćenicima.

Perez, predsjednik Reala, sigurno će biti veliki u povijesti tog španjolskog giganta, ali nije trebao toliko štedjeti na Modriću, a s druge strane se rasipavati prema Baleu, koji ga na kraju i nije stajao stolice, iako je možda i trebao. I nije trebao škrtariti na Modriću zadnjih godina, već se iskupiti i nadoknatiti mu jednim primjerenim iznosom kakav samo on to zaslužuje.

A možda je to i dodatni motiv za Luku, pa zato igra kao na “mlazni pogon”…

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.