Photo: Twitter

NEMA SLAVLJA BEZ HRVATA: ‘Idemo na avion, a na povratku nam spremaju feštu! Možemo otići do kraja, zašto ne?’

Autor: Dnevno.hr

Nizozemski velikan Ajax plasirao se u polufinale nogometne Lige prvaka. Nakon izbacivanja trostrukog branitelja naslova, momčadi madridskog Reala, pao je još jedan velikan, talijanski Juventus. U prvoj utakmici u Amsterdamu bilo je 1:1, a onda se u Torinu dogodio pravi šok za domaće. Ajax je slavio s 2:1 i tako vizirao polufinalni okršaj s Tottenhamom.

U redovima senzacionalne momčadi je i jedan hrvatski igrač. Radi se o mladom, 19-godišnjem vrataru druge momčadi, Dominiku Kotarskom. Istina, nije mladić bio u zapisniku za torinski susret, ali je kao pridruženi član seniorima bio u Torinu. Kotarski trenira s prvim sastavom, već ga se smatra punopravnim članom kadra…

“Evo, upravo čekamo avion za Amsterdam, a tamo se navodno sprema doček na stadionu. Ali, trebali ste vidjeti kako je to izgledalo u Torinu, na gradskim ulicama, veliko slavlje…”, rekao je Kotarski u razgovoru za Sportske novosti.

Kako je to biti u momčadi s jednako tako mladim velikanima. De Ligt, van de Beek, Neres…

“Nema tu puno tajni. Ajax je spoj mladih i iskusnih igrača, puno je tu talenta i kvalitete, sjajan spoj. I, ne, doista se ne bojimo nikoga, tko god je s druge strane, samo nam je dodatan motiv, to je filozofija trenera i kluba. Igra se nogomet u kojemu uživaju sami igrači, gledatelji, svi. Mogli smo u Torinu pobijediti i s većom razlikom, nismo zabili neke velike šanse, ali dobro je i ovako.”

Mogu li do kraja?

“Vidite, kad u jednoj sezoni izbacite Real i Juventus, kad ste ravnopravni s Bayernom, naravno da vjerujete da možete i do kraja. Ova momčad može svakoga pobijediti, to smo i pokazali. U polufinalu smo, sve je otvoreno. Ne znam jesu li nas Juventus i Real podcijenili, ali znam da će nas svi gledati drugim očima. Sve je moguće do kraja, idemo utakmicu po utakmicu pa što bude.”




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.