Nema osnova za pokretanje postupka protiv Mamića i Marića

Autor: hina

Disciplinska komisija je utvrdila da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nogometnih djelatnika koji su spomenuti u razgovoru između dvije osobe iz Njemačke i Hrvatske, od kojih je jedna neidentificirana.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u petak je održala sjednicu ma kojoj je raspravljala o materijalu kojega je dobila od Europskog nogometnog saveza (UEFA), a koji se odnosi na prvu utakmicu finala Kupa prošle godine između Dinama i Hajduka odigranoj 13. svibnja 2009. na stadionu u Maksimiru, te je zaključila kako nema osnova za pokretanjem disciplinskog postupka protiv bilo koga.

UEFA je nedavno izdala priopćenje u kojemu navodi kako je sudac utakmice Dinamo – Hajduk Bruno Marić ispitan u svojstvu osumnjičenika, dok je sportski direktor Dinama Zoran Mamić isptitan kao svjedok/osumnjičenik.

Po završetku sjednice, Disciplinska komisija je izdala sljedeće priopćenje:

Disciplinska komisija HNS je na sjednici održanoj u petak razmotrila materijale koje je dostavila UEFA, a odnose se na izvješće koje je sastavila, prema informaciji UEFA-e, njemačka policija. U izvješću se spominje prva finalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa odigrana 13. 05. 2009. između NK Dinamo i HNK Hajduk, na kojoj su se navodno dogodile određene nepravilnosti.

Temeljem tog jedinog dokumenta kojim raspolaže, Disciplinska komisija je utvrdila da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nogometnih djelatnika koji su spomenuti u razgovoru između dvije osobe iz Njemačke i Hrvatske, od kojih je jedna neidentificirana.

Osnovom takve dokumentacije i činjenica koje su dostupne Disciplinskoj komisiji, utvrđeno je da nema mogućnosti za poduzimanjem bilo kakvih procesnih radnji protiv bilo kojeg nogometnog djelatnika koji se spominje u ovom slučaju.

Zbog svega navedenog, Disciplinska komisija nije pokrenula disciplinski postupak temeljem dostavljene dokumentacije, te će se o tome izvijestiti i nadležno tijelo UEFA-e, s kojom će, kao i Hrvatski nogometni savez u cjelini, usko surađivati i djelovati u svim slučajevima u kojima će to biti potrebno”.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.