Hercegovina.in

NEDAVNO SASTANČIO S MAMIĆEM PA DONIO DRASTIČNU ODLUKU! Srpski tajkun iznenadio poslovnim potezom

Autor: B.H.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane u novu sezonu mogao bi krenuti s novim vlasnikom. Naime, srpski tajkun Milan Mandarić (80) namjerava prodati klub Talijanu Gabrieleu Nardinu za šest milijuna eura.

Nardin je već uključen u slovenski nogomet kao vlasnik niželigaša Jadrana iz Dekana kraj Kopra.

Kako prenosi dnevnik Ekipa SN, Nardin ima rok do 10. srpnja da plati prvu ratu od tri milijuna eura, a do konca kolovoza mora platiti i ostatak.

Mandarić je kupio ljubljanski klub u lipnju 2015. godine za četiri milijuna eura od crnogorskog biznismena Izeta Rastodera.

Sadašnja Olimpija je inače osnovana 2005. godine i nema nikakve veze s originalnom, koja je ugašena 2004., kada je bankrotirala.

Natjecanje je započela u najnižem rangu natjecanja, a do prve lige dogurala je 2009. godine. Olimpija je dosad dva puta bila slovenski prvak (2016., 2018.), posljednji put pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Bišćana. Prošle sezone je bila druga.

Milan Mandarić je dosad bio vlasnik belgijskog Charleroia, francuske Nice te engleskih klubova Portsmouth i Leiceter City, a podsjećamo kako je nedavno viđen na sastanku s najpoznatijim hrvatskim bjeguncem, bivšim izvršnim predsjednikom Dinama nepravomoćno osuđenim na šest i pol godina za nezakonito izvlačenje novca iz istog kluba, Zdravkom Mamićem, koji se pak od hrvatske pravde krije u Međugorju. Detalji tog sastanka nikada nisu dospjeli u javnost, ali tko zna, možda se povela tema o prodaji Olimpije, Mamić je ipak u regiji na glasu kao vrhunski poduzetnik.




Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.