Foto: Damir Krajac/CROPIX

Nazire se svjetlo na kraju tunela za mladog Hrvata, ali postoji i velika prijetnja

Autor: Dnevno GIŠ

Doping slučaj mladog hrvatskog nogometaša Maria Vuškovića ulazi u novu fazu, jer je cijeli predmet dospio na Žalbeni sportski sud (CAS) u Lausannei, u Švicarskoj i čeka se ročište.

Podsjetimo, prije godinu dana Vušković je bio pozitivan na dva doping testa i proglašen je krivim te mu je određena suspenzija na dvije godine, ali cijeli slučaj bio je prožet nejasnoćama i nepravilnostima, zbog čega igrač HSV-a i dalje želi dokazati nevinost.


Vušković bi da ga oslobode i proglase nevinim, a NADA traži povećanje kazne s dvije na četiri godine. Ročište u Švicarskoj kod CAS-a bilo je predviđeno između 6. i 8. prosinca, no prema najnovijim informacijama, suđenje je odgođeno.

Podrška kluba

“Moj pristup je uvijek pozitivan. Znamo da je bilo slučajeva, čak i u nedavnoj prošlosti, koji su bili slični i u kojima su optužbe protiv sportaša odbačene. Postoji mnogo tragova koji ga jasno oslobađaju krivnje i to nije samo moje mišljenje, to je nešto što govore znanstvenici.

Mario je jedan od nas. Vjerujemo mu i želimo ga ljudski podržati. Nadamo se da će ovo uspješno završiti jer on vjeruje da će već ove sezone zaigrati za nas”, izjavio je sportski direktor HSV-a za Bild.
Problem će biti neminovan ako Dalić ne smiri naciju, ali postoji problem

U očekivanju novog ročišta i oslobađajuće presude Mario Vušković je član HSV-a, ali mu je zabranjeno igranje i treniranje s klubom.
Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.