Foto: Damir Krajac / CROPIX

Navijači poludjeli nakon što su procurile informacije iz Dinama, totalna prevara

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Mirko Barišić je nakon skupštine u ožujku rekao riječi koje je svaki navijač Dinama htio čuti: ” Ide se u promjenu Statuta. Ovo je budućnost Dinama, a ne ovaj cirkus koji smo imali. Nastavljamo s gradnjom stadiona i moderniziramo Dinamo i Statut uz podršku navijača.”

U početku se činilo da Dinamo stvarno ide prema tome. Skupinu je činilo osam članova, čiji je rad koordinirao dr. Vladimir Gašparović. U sastavu radne grupe, uz dr. Gašparovića, bili su Ognjen Naglić, Zdravko Kačić, Saša Pavličić-Bekić, Goran Đulić, Zrinko Čustonja, Dragutin Nemec i Ivan Nauković. Radna grupa započela je s radom i krajem srpnja završila prijedlog novog Statuta, koji je predan Mirku Barišiću.


Onda je Barišić pokazao pravo lice.  29. kolovoza održan je sastanak u Dinamu, na kojem su bili članovi radne skupine za izradu novog statuta, predstavnici navijača, predsjednik kluba Barišić te članovi uprave kluba na čelu s Vlatkom Peras.

Prevara

Tada je predsjednik Dinama šokirao navijače. Nazočnima priopćio da prijedlog statuta koji je dobio neće staviti na usvajanje predstojećoj skupštini. Navijači su na to poludjeli i zaprijetili nedolaskom na skupštinu. Ipak, ona je održana 25. rujna.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pripadnici poražene Zorić – Mamićeve struje objašnjavali su da je za donošenje odluka potreban 41 zastupnik (bez predstavnika članova), dok su Barišić i njegovi tumačili da je potreban 41 glas (s uključenih 8 članova iz redova klupskih povjerenika, od kojih su 7 predstavnici BBB-a). Danima prije te sjednice predstavnici navijača više su se puta sastajali s Barišićem i dogovarali o ulasku četiri njihova predstavnika u Izvršni odbor i dva u Nadzorni, a onda je dan prije skupštine Barišić rekao da će u izvršni odbor ući samo dvojica predstavnika navijača i jedan u nadzorni. Navijači su na to na kraju pristali.

Međutim, nove šokantne informacije stižu od sinoć. Odbijen je prijedlog radne skupine, a najutjecajniji član Izvršnog odbora Nikola Hanžel obavijestio je ostale da je bio na sastanku s predstavnicima BBB-a te da su razgovori išli u smjeru toga da 20 predstavnika navijača uđe u klupsku skupštinu, a da preostalih 40 izabere Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Barišićem.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

U prijevodu ponovo se odlaže sa statutom. Dakle, u osam mjeseci se od obećanja za potpuno otvaranje kluba članovima i izbora (omjera 28 – 28 u skupštini) došlo do toga da bi predstavnici članova dobili tek trećinu ukupnog broja članova skupštine. Nova radna skupina treba u idućih 20-ak dana napraviti novi prijedlog statuta, a nova sjednica Izvršnog odbora planirana je za kraj ovog mjeseca.

Barišić je dakle navijačima obećao jedno, a sada radi potpuno drugo. Čini se da će proći još jako dugo da vidimo slobodni i demokratski Dinamo.

Mamić ga je doveo, a sad ga se odrekao: Beograd ga je itekako zapamtio
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.