FOTO: SSC Napoli/Twitter

NAPOLI GORI: Igrače napadaju huligani, supruge igrača bježe iz grada a predsjednik prodaje klub

Autor: Andrija Kačić Karlin

Napolijevi nogometaši Allan i Piotr Zelinski bili su na meti huligana u Napulju i naravno to je zabrinulo sve igrače i njihove obitelji, jer je evidentno da u ovom gradu neke stvari nisu u najboljem redu. Naravno, sve je to plod užasnog odnosa na relaciji igrači – klub.

Igrači su se pobunili protiv predsjednika De Laurentiisa i samovoljno su napustili karantenu, a na kraju su ušli u otvoren ‘rat’ sa klubom i navijačima, zbog čega su njihove obitelji u strahu od huligana.

Štoviše, igrači su u svojim kućama u svojevrsnom kućnom pritvoru.

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Napolija Aurelio de Laurentiis spreman je prodati klub za 900 milijuna eura, prenose talijanski mediji.

De Laurentiis je nakon nedavne svađe s igračima i trenerom Carlom Ancelottijem poručio kako bi najradije prodao cijelu momčad, a sada je otišao korak dalje. Razmišlja o prodaji kluba.

Istaknuti filmski producent posljednjih je dana odradio nekoliko rundi pregovora s katarskom kraljevskom obitelji Al Thani koja preko Oryx Qatar Sports Investmentsa vodi Paris Saint-Germain.

Prema pisanju talijanskih medija, Katarci su spremni ponuditi 560 milijuna eura, međutim De Laurentiis traži skoro dvostruko više.




“Osjećaj je da je Aurelio izgubio želju za ulaganjem u Napoli”, kazao je za Daily Mail Angelo Pisani, bivši odvjetnik Diega Maradone.

De Laurentiis u svojim rukama drži i trećeligaša Bari, pa se nagađa kako će se u potpunosti posvetiti klubu sa stadiona San Nicola. Talijanski mediji navode kako je u Napoliju i dalje napeto. Do sukoba između predsjednika s jedne, te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige prvaka protiv RB Salzburga koja je završila 1-1. Predsjednik je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Genoe, no igrači su otišli svojim kućama, a Ancelotti im je pružio podršku.

De Laurentiis je kupio Napoli 2004. godine kao trećeligaša i spasio ga od stečaja. Klub je ubrzo iz Serie C stigao do vrha Serie A, a pod njegovim vodstvom osvojio je dva talijanska Kupa.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.