Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

NAPETO NA SUDU IZMEĐU ŠUKERA I BIVŠE ŠEFA HNS-a! Okrivljeni nije došao, sutkinja želi prisilno dovođenje

Autor:

“Brleković se nije pojavio, a trebao je na ročištu u kojem zastupam Davora Šukera protiv Ivana Brlekovića”, rekao nam je odvjetnik Davora Šukera, Nikola Badovinac, napominjući kako je riječ o prvostupanjskom postupku, no kao i da je Brlekovićev dolazak bio obavezan. Što bi konkretno moglo zbačiti da bi po Brlekovića na sud mogla dovesti policija – privođenjem.

U nogometu i oko nogometa uvijek ima slučaja, najnoviji je iz sudnice gdje se vodi postupak, riječ je o tužbi predsjednika HNS-a Davora Šukera protiv bivšeg djelatnika Saveza, Ivana Brlekovića. Šuker je dotičnog tužio za klevetu i to zbog izrečenih tvrdnji u intervjuu u studenom 2014. godine u Večernjem listu u kojem je Brleković, između ostaloga, kazao da je “čuo kako je iz računovodstva HNS-a došla informacija da je Šuker za posljednjega boravka u Americi spiskao između 200.000 i 300.000 kuna na kartici HNS-a”.

Nije ni to sve, Šukeru je još zasmetao i Brlekovićev zaključak da bi Savez “apsolutno bolje funkcionirao bez Šukera jer da ništa nije napravio osim trošio novac”.

U dosadašnjim ročištima Brleković je tvrdio kako se ne smatra krivim, a ponajmanje da je Šukera oklevetao već tvrdi da je njegov intervju bio s “društveno snažnom porukom”.

No, na zadnjem ročištu Brleković se uopće nije pojavio, iako mu je upućeno nekoliko poziva tako da bi uskoro mogao biti i priveden. Brleković nije osuđen, ali si je pogoršao situaciju. Ili, kao iskusan pravnik zna što čini.


Inače svega je bilo na prijašnjim raspravama, Brleković se branio…

“O Šukeru nikad javno nisam govorio, a da sam ga htio oklevetati, rekao bih što mi je o njemu govorio pokojni Dino Pokrovac ili da je jedva završio osnovnu školu, i to prva četiri razreda u jednom danu u Doboju. Pojam ‘spiskati’ Šuker je protumačio kao lopovluk. A to u književnosti znači rastrošnija, neracionalna potrošnja. Evo, i svjetska književnost poznaje taj termin. Puškin u svom Jevgeniju Onjeginu ga je koristio, baš kao i Krleža u Povratku Filipa Latinovicza, a i Držić je pojam koristio u drugačijem obliku. Dakle, spiskati nije krađa nego primjerice prespavati u hotelu s tri, a ne s pet zvjezdica. Riječ spiskati ima i zakonsko uporište u Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu, prema kojem neprofitna organizacija, a HNS je udruga, moraju namjenski i ekonomično trošiti sredstva”…

Brleković lopticu baca i prema novinarima…

“Intervju nisam dao Večernjem nego dva dana ranije za sportsku reviju Max, koja je izlazila u par tisuća primjeraka, u tiskanoj formi. Pa samim time taj članak, koji nije autoriziran, nije mogao obići svijet kako tvrdi Šuker. Kako je dospio u Večernji potom, ne znam, no mene nitko ništa nije pitao”.

Inače, riječ je novinama koje su u portfelju istog vlasnika.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.