Napadač ‘svetaca’ zabio NAJBRŽI HAT-TRICK u povijesti Premierlige! (VIDEO)

Autor: I.K./Hina

Senegalski napadač je tri gola zabio za svega dvije minute i 56 sekundi.

U prvom susretu 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Southampton je deklasirao Aston Villu 6-1, a junak susreta bio je Sadio Mane koji je postigao najbrži ‘hat-trick’ u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa.

Senegalski napadač je tri gola zabio za svega dvije minute i 56 sekundi. Mane je mrežu Ville načeo u 13. minuti. Za manje od minutu je zabio i drug gol, a nevjerojatnu seriju je zaključio u 16. minuti trećim golom na utakmici. Mane je oborio 19 godina star rekord Premiershipa koji je postavio napadač Liverpoola Robbie Fowler postigavši protiv Arsenala 1994. godine tri gola za četiri minute i 23 sekunde.

Mane je oborio i dosadašnji rekord engleskog prvenstva koji je od 1963. držao Graham Leggat. On je u pobjedi Fulhama protiv Ipswich Towna 10-1 zabio tri gola za točno tri minute. Mane je postao i tek treći igrač u povijesti Southamptona koji je na jednoj ligaškoj utakmici zabio tri gola. Prije njega to je uspjelo Jamesu Beattieu i Mattu Le Tissieru.

Najbrži ‘hat-trick’ u povijesti engleskog nogometa ostvario je napadač Bournemoutha James Hayter koji je u susretu druge lige protiv Wrexama 2004. zabio tri gola za dvije minute i 20 sekundi.

Strijelci za pobjedu Southamptona bili su i Shane Long (26, 38) i Graziano Pelle (81), dok je pogodak za Villu zabio Christian Benteke (45+3).

Autor:I.K./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.