NAKON EUFORIJE – ODLAZAK: Maradona nije spasio Gimnasiju La Platu i ostao bez posla!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Diego Maradona, za mnoge najbolji nogometaš svih vremena, i dalje ne može stabilizirati svoju trenersku karijeru. Novi otkaz uslijedio je samo nakon dva i pol mjeseca otkako je preuzeo poziciju trenera argentinske Gimnasia La Plate.

Maradona je podnio ostavku, kako sam kaže, jer se “solidarizirao s predsjednikom Gimnasije Gabrielom Pellegrinom koji je najavio da mu 23. studenoga prestaje mandat”. No, istina je sušta suprotnost, Maradoni u klubu nedostaju rezultati. Otkad je preuzeo klub iz La Plate i obećao da će ga spasiti od ispadanja, Maradona je pobijedio u tri od osam utakmica, a Gimnasia je tek 22. od 24 kluba u argentinskoj elitnoj diviziji.

Nekad sigurno najbolji nogometaš svijeta trenirao je Al Wasl i Fujairah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, bio je trener meksičke Sinaloe te argentinski izbornik u kvalifikacima i na svjetskoj smotri 2010. godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.