Foto: Vlado Kos/CROPIX

‘NAJBOLJI JE NA SVIJETU, NEMA NIKAKVE DILEME’ Hrvat sve oduševio, jednu stvar mnogi ne bi napravili

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Svjetsko prvenstvo idealna je prilika da igrači pokažu što znaju na velikoj sceni, a u dosadašnja dva nastupa u Katru, svoju šansu idealno koristi Joško Gvardiol, koji je s 20 godina neizostavan u hrvatskoj obrani. Nakon što je lani na Euru igrao na boku u obrani, Gvardiol je sada na svojoj pravoj poziciji. Zlatko Dalić na njega na računa na stoperskom mjestu, na način da se bez mladog Vatrenog više ne može, a mirnoća kojom obavlja posao na terenu baš imponira, pogotovo ako se uzme u obzir njegova mladost.

Koliko Gvardiol vrijedi? To pokazuje stanje na nogometnom tržištu, vrijednost od 60 milijuna eura po podatku Transfermarkta, a taj podatak potvrđuje svojom igrom uz koju je već postao jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, visoko u odabiru novih svjetskih zvijezda koje dolaze.

Hrvatska ima razloga za ponos i veselje što ima Gvardiola. Bude li zdravlja, Vatrenima će puno značiti niz godina na svakom novom velikom natjecanju, a sjajne predstave privlače niz pohvala – među kojima je posebnu imao Joško Jeličić, bivši igrač Hajduka i Dinama, a već dugo analitičar klupskih i reprezentativnih utakmica.

Poseban pristup

Govoreći o Gvardiolu, Jeličić je u studiju HRT-a istaknuo da je mladi stoper pokazatelj pristupa koji Hrvatska ima, sa spremnošću na samokritiku koja prati kvalitetu u redovima Vatrenih.

“Taj mali Gvardiol je najbolji stoper na svijetu, bez ikakve dileme, a nakon utakmice sam je rekao da je kriv za gol. On je 2002. godište, a igra Svjetsko prvenstvo kao u kvartu. Ima dovoljno samokritike, ali i svjestan što je dobro, a što nije. Kritika je podražaj za napredak”, opisao je Jeličić u svojem istupu.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Jeličić je pritom mislio na situaciju u kojoj je Hrvatska primila jedini dosadašnji gol na ovom SP-u, rano protiv Kanade, kada je Gvardiol mogao reagirati bolje u akciji protivnika, ali to se moglo reći i za druge s obzirom na to da je pogrešaka bilo više. Hrvatska se nakon toga podignula i slavila je s 4:1, no mladi stoper nije bježao ni od onog što nije bilo dobro.

Pokazuje to da Gvardiol ima i pravi pristup, a ne samo igračku kvalitetu koju pokazuje.




Mladi stoper je sa svojom klasom do sada privukao zanimanje velikih klubova. I dalje je u njemačkom RB Leipzigu, no kako smo već pisali, Chelsea ga i dalje želi dovesti, i to što brže. Za to bi, po svemu sudeći, trebalo platiti njemačkom klubu više od 80 milijuna eura. Toliko izdašnu ponudu je Leipzig ranije već odbio.

Gvardiolov ugovor u njemačkom klubu traje do ljeta 2027. pa Leipzig ima jak argument u svojem čvrstom pristupu, s bogatim financijskim ulovom koji se traži.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.