Foto: Vojko Basic / CROPIX/Ilustracija

NADAJMO SE DA SU NAUČILI NA GREŠKAMA: MUP, HNS, Dinamo i Hajduk oko Superkupa

Autor: Dnevno GIŠ

Nova sezona HNL-a približava se galopirajućim koracima, a prvu utakmicu koju ćemo gledati je finale Superkupa hrvatske u kojoj igraju Dinamo i Hajduk.

Kako dobro znamo zadnji derbi u Zagrebu donio je odlazak Torcide sa stadiona pošto ih nisu pustili sa transparentima, a nakon toga došlo je do groznih scena na A1 kod odmarališta Desinec.

Kako bi izbjegli ružne scene prije prve velike utakmice sezone danas su se sastali predstavnici Dinama i Hajduka s ljudima iz Ravnateljstva policije i Hrvatskog nogometnog saveza.

Priopćenje HNS-a

Iz HNS-a su u povodu sastanka objavili i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U petak, 24. lipnja 2022. godine u službenim prostorijama Ravnateljstva policije održan je radni sastanak na temu pripreme i provedbe osiguranja predstojeće nogometne utakmice Superkupa između GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split”.

“Na navedenom sastanku su, uz predstavnike Ravnateljstva policije, sudjelovale osobe nadležne za sigurnost ispred Hrvatskog nogometnog saveza te nogometnih klubova Dinamo i Hajduk, a raspravljalo se o svim segmentima pripreme i provedbe osiguranja koji imaju utjecaja na sigurnost u odigravanju ovog nogometnog susreta”.




“Naime, Ravnateljstvo policije navedenu je nogometnu utakmicu proglasilo utakmicom visokog sigurnosnog rizika te su se svi sudionici sastanka usuglasili oko važnosti poduzimanja svih napora kako bi se utakmica odigrala u atmosferi nogometnog sportskog spektakla u kojem će sport biti u prvom i jedinom planu uz provođenje svih potrebnih mjera sigurnosti za sve sudionike i gledatelje”, napisali su u priopćenju iz HNS-a.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.