Nabijanje lopte umjesto derbija i transparent ‘Markoviću jedi govna’

Autor: Ante Junaković

Vidjeli smo nabijanje lopte na sve strane, a vezni igrači i napadači jednog i drugog kluba su uspjeli svakih pola sata spojiti tri točna dodavanja. Puno prekršaja, prekida, navijačke vatre i žestine, sve smo to vidjeli, nauštrb kvalitetnog nogometa kojim bismo bili ponosni.

Tko može biti sretan nakon derbija Hajduka i Dinama koji je završio podjelom bodova,s po jednim golom na svakoj strani? Možda treneri? Navijači? Nogometni kritičari? Nogometni sladokusci?

Odgovor je zaista težak, jer u ovoj utakmici, sličnoj kao i toliko prethodnih derbija dvaju najboljih hrvatskih klubova dosad, vidjeli smo nabijanje lopte na sve strane, a vezni igrači i napadači jednog i drugog kluba su uspjeli svakih pola sata spojiti tri točna dodavanja. Puno prekršaja, prekida, navijačke vatre i žestine, sve smo to vidjeli, nauštrb kvalitetnog nogometa kojim bismo bili ponosni i prezentirali naš derbi – vanjskom svijetu.

VIDEO: Hajduk – Dinamo 1:1, Sharbini donio bod Splićanima

Bila je to tučnjava za svaku loptu, svaki aut, a igrači koji posežu za tučnjavom obično imaju manjak kvalitete. Istina, svi smo sretni što su i Hajduk i Dinamo izborili nastup u Europskoj ligi, no moramo se nakon ovakvog derbija malčice prizemljiti i reći da naši najbolji klubovi nisu nam baš neka ekstra kvaliteta!

Nakon ovog derbija Hajduk i Dinamu su na istom rastojanju, Splićani nešto više na ljestvici, no Dinamo sa serijom dobrih rezultata, u usponu s novim trenerom.

Torcida ne želi reprezentaciju na Poljudu

Ako ćemo secirati igru na ovom derbiju onda slobodno možemo reći da je Dinamo bio malo skloniji kombinatorici, a Hajduk je svoju šansu tražio mahom dugim loptama koje su iritirale domaće navijače. No, navijači se ipak sjećaju boljih partija svog kluba, koje nisu bile nalik ovoj, s beskrajnim dugim loptama iz koji se šanse ne mogu stvoriti.

Zvijezda večeri bili su navijači koji nisu bili na poljudskim tribinama tako dobri kao u prethodnim utakmicama. Iznova su baklje letjele po atletskoj stazi i terenu, iznova smo svjedočili prekidu zbog dima od nekoliko minuta, a kako je Dinamovih navijača na jugoistočnom stajanju bilo tek nekoliko barem smo bili pošteđeni međusobnih uvreda i prepucavanja.




Torcida je pred kraj utakmice izvjesila transparent, s jasnom porukom Hrvatskom nogometnom savezu.

Tiče se želje da se utakmice reprezentacije prebace iz Zagreba u Split, nakon više od 13 godine što hrvatska momčadi nije igrala kvalifikacijsku utakmicu u Splitu.

Na tom transparentu je upućena uvreda predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću. Uz poruku navijača iz Torcide da ‘ih boli kita za reprezentaciju koja je 13 godina zaobilazila Poljud’, prostački transparent završen je s mišlju ‘Markoviću jedi govna’.




Očito je da će prebacivanje reprezentacije iz Zagreba u Split biti kompliciranije od očekivanog…

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.