NA ŠTO VAS PODSJEĆA IME LOPTE? UEFA u službi novog svjetskog poretka i brisanja granica?

Autor: Dnevno.HR

Adidas je objavio izgled službene lopte Europskog nogometnog prvenstva koje će se 2020. godine igrati u – Europi.

Lopta je nazvana UNIFORIA po “zajedništvu” – unity i “zanosu” – euphoria. Dobili smo dakle, ljude ujedninjene u zanosu. Takvo bi trebalo biti europsko nogometno prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u čak 12 gradova razbacanih diljem kontinenta: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Munchen, Rim i Saint Petersburg.

“Lopta je dizajnirana da slavi inkluzivnost koju će inspirirati turnir svuda po kontinentu”, stoji u objašnjenju.

“Sam format turnira koji je izniman budući da UEFA dogodine slavi 60. godišnjicu postojanja, inspiracija je službenoj lopti”, stoji dalje u opisu blaga koje će se šutati nogometnim stadionima.

“Uniforijin dizajn obuhvaća pojam prelaska mostova, zamagljivanje granica i raznolikost koja će pratiti turnir, kroz jedinstveni spoj umjetnosti i nogometa. Ti su elementi bili polazna točka procesa dizajniranja, koji je započeo 2018. godine. Dizajnirajući službenu loptu, vodili smo se refleksijom kulture, duhom ulice koji ponosno možemo prikazati na stadionima”, rekla je Anika Marie Kennaugh, glavna zadužena osoba za dizajn u Adidasu.

Sve što smo vidjeli u našim ključnim gradovima, je potreba za zajedništvom i ujedinjenjem zbog promjene. Kao jedan od vodećih događaja u svijetu, UEFA EURO 2020 je velika prilika da s ponosom pokažemo snagu jedinstva i da proslavimo sport kao integrativni faktor ljudi, ideja i kreativnosti”, završila je.

UEFA EURO 2020 počinje u Rimu 12 lipnja, a završava finalnom utakmicom na Wembleyu u Londonu.

Hrvatskoj au najbliži Budimpešta, Rim, Munchen i Bukurešt.

Autor:Dnevno.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.