Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MRAČNA POZADINA FINALA SP-a! Sada je pravo vrijeme da saznate za bolnu istinu o Vatrenima

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nakon veličanstvenog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskoj smotri slijedi, militaristički rečeno, Bitka za Savez. Kada se u blagajnu Saveza slije 30-ak milijuna eura kao nagrada za doseg reprezentacije, te silan novac od sponzora i pokrovitelja početi će borba u kojoj je teško nazrijeti pobjednika, no posve je jasno da se u borbu na aktivan način uključila i službena politika, ona iz predsjedničkog ureda, pa isto i iz ureda premijera…

Kolinda Grabar-Kitarović koja je posjećivala utakmice i nogometaše u Rusiji ne gaji simpatije baš prema Davoru Šukeru, no izgleda da je antipatija obostrana. Sjećamo se Davora Šukera kako je vikao na novinare tijekom posjeta predsjednica, žaleći se da predstavnici sedme sile nisu pitali predsjednicu o gradnji nacionalnog stadiona.

No, nije nacionalni stadion prijepor, stadion je tek dokaz da u odnosima predsjedničkog ureda i HNS-a mnogošto ne štima.

Isto tako, zna se da je odavno prste prema Savezu spustio uspješan poslovni čovjek i vlasnik Rijeke Damir Mišković koji odavno već kadrovira u Savezu, koji se na svoj specifičan poslovan način suprotstavio Zdravku Mamiću i koji dobro zna čekati i kalkulirati. Majstor je pragmatičnosti.

U toj trodiobi snaga, odnosa i ambicija najslabije izgleda stoji Davor Šuker, sadašnji predsjednik. Koji je, pak, uvjeren da e ga veliki uspjeh momčadi održati u sedlu. No, da se ne održi u sedlu svesrdno će se potruditi predsjednica Grabar-Kitarović čiji je savjetnik, dr. Tomislav Madžar, liječnik, bio doslovce potjeran iz Hrvatskog nogometnog saveza po naredbi Šukera. I to na poprilično bezobrazan način.

U trenutku kad je siva eminencija hrvatskog nogometa, Zdravko Mamić u nezavidnoj situaciji, u bijegu po Bosni i Hercegovini nakon nepravomoćne sudske kazne, a pritom predstavlja zbog nekad dobih odnosa i problem za predsjednicu Republike, stvorila se kritična masa da predsjednica počne kadrovirati po Savezu.

No, to nije baš po voli premijera Plenkovića, pa je zaplet time još složeniji. Mislite li da je Plenkovićeva najava o gradnji nacionalnog stadiona slučajna? On je rekao ono što Šuker želi čuti! A što predsjednica ni u snu nije htjela kazati.




Kolinda Grabar-Kitarović neće odustati, njoj teret Zdravka Mamića predstavlja uteg ne samo u aktivnom političkom djelovanju, nego i na sljedećim predsjedničkim izborima i ona će se tog tereta pošto-poto riješiti. A jedno rješenje je i eliminacija Davora Šukera. Koji će se u spasu okrenuti Plenkoviću i ministrima, na krilima zanosa od uspjeha. Kakva predstava, dostojna najbolje kazališne trupe.

Iz pozadine, pak, djeluje Mišković koji za predsjednika planira instalirati saborskog zastupnika HDZ-a Marijana Kustića. No, Kustić se nakon početno opiranja i borbe sa Šukerom primirio i mnogi misle da ga je Šuker svrstao na svoju stranu, što nije nemoguće s obzirom na razvoj okolnosti. Prema tome, zacijelo Mišković već razmišlja o novom čovjeku na poziciji prvog čovjeka Saveza, baš kao i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim savjetnikom Tomislavom Madžarom.

Snagu za borbu svim stranama daje golemi plijen od najmanje tridesetak milijuna eura. Uglavnom, sljedeća izborna Skupština u HNS-u biti će spektakularna baš kao i finale naše reprezentacije na prvenstvu u Rusiji.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.